TRAIAN BĂSESCU. Ce fel de tineri îi plac preşedintelui Băsescu

| 03 aug, 2014

TRAIAN BĂSESCU. Sloganul comunist "Nici o masă fără peste" a rămas multora întipărit în minte nu pentru îndemnul pentru o alimentaţie echilibrată, ci mai cu seama pentru perseverenţa cu care era repetat. Dacă schimbăm planul şi ne raportăm la scena politică de ieri sau azi, indiferent de vremuri am fost chinuţi cu astfel de mesaje repetate obsesiv.

TRAIAN BĂSESCU. Fiecare cu păsărica lui cum se spune în popor, deşi unii au stoluri întregi. Traian Băsescu, de exemplu, cel mai reprezentativ actor din ultimii zece ani, ne-a turnat obsesiv în ureche picătura Elena Udrea, dar au fost şi alţi tineri, mai bine spus tinere, pentru care preşedintele a avut o slăbiciune - Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Monica Iacob Ridzi şamd. Flerul său de “animal politic” cântat de mulţi, inclusiv de unii adversari politici, s-a dovedit a fi o orbecăială ghidonată totuşi de interese strict personale. Până la urmă putem accepta şi această realitate, însă ceea ce este inadmisibil şi nu putem trece cu vederea sunt acţiunile celor menţionaţi mai sus.Fosta miss România ajunsă în fruntea Camerei Duputaţilor numără voturile precum Ghiţă Pristanda, cu efecte din păcate devastatoare pentru pensionari. Cu toate că a scăpat de urmărirea penală, frauda rămâne. Nu la fel se poate spune de Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul “2 Mai”, sau despre o altă membră a celebrului trio Udrea-Ridzi-EBa, şefa PMP. Udrea este cercetată în dosarul Gala Bute pentru un prejudiciu adus statului de peste două milioane de euro.

 

CITEȘTE ȘI: VICTOR PONTA CANDIDAT. Recomandarea lui Cătălin Predoiu pentru Victor Ponta

 


Şi dacă tot am vorbit de celebra blondă, intrăm în zona familiei Băsescu, facand  abstracţie de cazul Mircea Băsescu - Bercea Mondial. Ioana fiica cea mare este personajul central al afaceri Nana, în timp ce soţul Radu Pricop este în atenţia procurorilor într-un dosar de retrocedări suspecte. Nici finul Gheorghe Falcă nu este într-o situaţie confortabilă, primarul Aradului este acuzat de luare de mită în dosarul Fabrica de zahăr, dar şi pentru mai multe contracte generoase pe bani publici oferite cu dedicaţie.

 

CITEȘTE ȘI: TRAIAN BĂSESCU. Băsescu, promotorul nulităţilor, îşi dă cu părereaTrăgând linie nu greşim dacă spunem că Băsescu are o problema mare în promovarea tinerilor. Totodată, protecţia şi sprijinul celor apropiaţi este direct proporţională cu înverşunarea cu care îi atacă pe ceilalţi tineri. Ultimele ţinte: Claudiu Manda, desemnat pentru funcţia de ministru al Bugetului, şi Ioana Petrescu. Dacă în cazul ministrului de Finanţe preşedintele are circumstanţe atenuante, bine ştiut că este răzbunător şi ranchinos, în privinţa “problemelor” deputatul PSD argumentele sunt halucinante - reprezentarea în faţa delegaţiilor FMI şi lipsa de experienţă. Conform teoriei lui Băsescu în negocierile cu Fondul vârsta din bulentin contează, uşor straniu în condiţiile în care reprezentanţii instituţiilor financiare sunt în general foarte tineri, în privinţa experienţei, preşedintele aplică algoritmul după bunul său plac.

CITEȘTE ȘI: TRAIAN BĂSESCU: Propunerile de miniştri nu sunt potrivite. Ce spune VICTOR PONTA

 

Băsescu reuşeşte să mai bifeze un eşec de pe lista lungă a promisiunlor legate de reforma clasei politice, de ani buni se înconjoară de aceleaşi personaje, e adevărat din ce în ce mai puţine; tinerii ca şi relaţia cu Republica Moldova, exemplul este aleatoriu, reprezintă doar un bun prilej de demagogie şi oportunism. Păcat...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ