Elena Udrea: Turismul ar putea fi alternativa pentru dezvoltarea Văii Jiului

| 06 aug, 2014

Turismul poate fi alternativa Văii Jiului în ceea ce priveşte dezvoltarea economică şi crearea de noi locuri de muncă, în condiţiile în care mineritul este în impas, a declarat miercuri, la Petroşani, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a arătat că masivele muntoase din Valea Jiului sunt favorabile pentru dezvoltarea pârtiilor de schi şi a criticat actualul guvern despre care a spus că nu a continuat alocarea de fonduri pentru derularea investiţiilor începute deja în zonă.

'Este trist că nu se înţelege de către actualul guvern că Valea Jiului se poate dezvolta economic cu alternativa turismului. Dacă mineritul este în impas şi s-au pierdut foarte multe locuri de muncă, este evident că trebuie găsită o soluţie, o alternativă, iar asta ar putea să fie în turism. Există un potenţial natural foarte mare aici pentru pârtii de schi, pentru turismul de iarnă, de munte. Din păcate, nu se înţelege de către actualul guvern, nu s-au mai alocat fonduri. Dimpotrivă, înţeleg că s-au făcut tot felul de controale tematice de către Corpul de Control al domnului prim-ministru. Se pun beţe în roate, dar nimic constructiv', a spus Elena Udrea.

Liderul PMP a afirmat că va solicita Guvernului să includă dezvoltarea turistică a Văii Jiului în cadrul programelor derulate cu finanţări europene.

'O să cer Guvernului, dacă nu este în stare să găsească fonduri pentru a termina investiţiile în turism - şi nu este în stare că dacă era în stare le găsea până acum- măcar să dea voie să se folosească fonduri europene. Înţeleg că nu au trecut în Programul Operaţional Regional, nu au mai trecut bani europeni pentru proiecte turistice, aşa cum era în vremea când eu gestionam acest proiect', a adăugat Udrea.

Preşedintele PMP a fost prezentă miercuri în Valea Jiului unde a participat, alături de alţi reprezentanţi ai partidului, la manifestările dedicate împlinii a 85 de ani de la greva minerilor de la Lupeni, din anul 1929.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ