KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. De ce tace Iohannis?

| 02 aug, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Cea mai recentă ieșire la rampă a PNL s-a consumat în platoul Adevărul Live, la modul cel mai necavaleresc cu putință.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Nu vreau nici măcar să sugerez că jurnaliștii de la Adevărul, cu tot parti-pris-ul lor și agenda binecunoscută în sprijinul lui Traian Băsescu, n-ar fi fost gazdele cele mai bune sau cele mai politicoase cu purtătoarea de cuvânt a PNL, Alina Gorghiu, dimpotrivă. Cei care s-au purtat execrabil cu aceasta au fost chiar colegii săi liberali, mai precis factorii de decizie din PNL, căci nu se face să lași greul pe umerii unei doamne și, mai ales, să o trimiți dezarmată, fără o minimă pregătire și lipsită de răspunsuri la un interviu care se va transforma astfel în cel mai scurt timp într-un măcel.

CITEŞTE ŞI: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. După ce s-a văzut cu sacii în căruță, candidatul dreptei a plecat în vacanță

Alina Gorghiu, o persoană cu imagine publică bună și o feminitate și frumusețe reale, nu doar pretinse, a fost aruncată de gazde în corzi - cu o jenă vizibilă la un moment dat – fiind constrânsă să decadă la nivelul unei Elena Udrea, mai puțin agresivitatea congenitală a acesteia din urmă. Lipsa de strategie și indecizia de la vârful PNL nu poate fi compensată prin vorbe, oricât de meșteșugite. Alina Gorghiu a transpirat să-i convingă pe interlocutorii săi că există un răspuns la întrebările acestora, dar care răspuns nu a fost furnizat, nu s-a înțeles prea bine cum și de ce. Pentru că, așa cum am menționat mai sus, considerăm că vina pentru o asemenea tortură publică o poartă șefii săi pe linie de partid, să ne rezumăm să spunem că Alina Gorghiu a făcut tot ce era omenește posibil în condițiile în care a fost îmbrâncită de PNL să dea răspunsuri pe care nici liderii liberali nu le cunosc. Să vedem însă, ce s-a înțeles chiar și așa din interviu, printre rânduri. PNL nu are reacții publice la declarațiile lui Victor Ponta și motivează prin ”nivelul jos” la care au survenit atacurile din partea liderului social-democrat. Chiar și interlocutorii de la Adevărul au fost nevoiți să precizeze că nu-i deloc așa și că discursul premierului a fost unul cât se poate de moderat și lipsit de excese.

 

CITEŞTE ŞI: Frunzăverde de alun, m-a făcut maica nebun. Cum încearcă sforarul PNL-PDL să ne păcălească

 

Pe scurt, Victor Ponta a subliniat că nu vede nimic rău în etnia sau religia lui Iohannis și speră, la rândul său, ca nici etnia și confesiunea sa să nu devină arme în campania ce va urma. Alina Gorghiu știe, dar nu poate să admită, că tema neamțului harnic, providențial, care tace și face este astfel inevitabil demontată... Și asta în condițiile în care era singura strategie de comunicare pe care o avea PNL, una schematică și improvizată, desigur, insuficientă și incorectă (pentru că subliminal sugerează că cealaltă etnie nu e ok).
S-a mai înțeles din interogatoriul la care a fost supusă Gorghiu că lucrurile nu stau deloc atât de simplu și bine cu aliații precum ar dori liberalii să dea de înțeles. Urmează ca cele două partide să facă separat sondaje. Chiar așa. PDL vine cu sondajul propriu și PNL cu sondaj făcut de... nu se știe exact cine, sunt trei colegi de partid acolo, a fost răspunsul evaziv. Bun, dar ce garanții ar fi că cele două partide (și sondajele respective) se vor potrivi în concluzii? Dacă PDL are, în mod previzibil, un alt rezultat decât cel al PNL. Gorghiu bate apropouri că totul este de fapt o mare formalitate și că -mai mult ca sigur candidatul va fi Iohannis. Nu-i deloc sigur, am spune noi, în lumina schimbărilor neașteptate care au survenit pe piața politică numai în ultimul an. Să presupunem de dragul argumentației că Vasile Blaga nu va sta cu mâinile în sân să asiste cum Iohannis preia controlul alianței – considerat de cei mai mulți calul troian al lui Băsescu. Combaterea candidaturii lui Iohannis ar fi o cale de atac neașteptată și extrem de eficientă din partea lui Blaga, în acest sens. Poate că există o înțelegere secretă, deja, în baza căreia omul lui Blaga, Cătălin Predoiu atacă la baionetă poziția tăcutului lider de complezență al PNL.
Aici Alina Gorghiu chiar nu știe nici ce nici cum să spună. Dintr-un reflex bine înrădăcinat, îl atacă pe Traian Băsescu, lucru de natură să-i calce pe agendă și să-i irite vizibil pe interlocutorii de la Adevărul. Până la urmă se cade la pace, Gorghiu făcând o ciudată eschivă: Băsescu este în continuare răul absolut, dar nu mai merită deci nu mai trebuie atacat, căci e istorie. Un sofism căznit și jenant...

 

CITEŞTE ŞI: Primul Congres Partidul Liberal Reformator, în spiritul USL


Dar de ce tace Iohannis, lipsa de reacție și mesaj a acestuia fiind cu atât mai vizibilă și remarcată de toți cu cât adversarul social-democrat și-a lansat candidatura și comunică deja, cu rapiditatea și eficiența care-i lipsesc cu desăvârșire șefului PNL.
În acest punct argumentația Alinei Gorghiu a cedat definitiv, ca un castel de cărți de joc, ridicat cu neglijență. În alianță este o competiție internă carea impus o oarecare tăcere din partea preşedintelui PNL, ”dar începând de săptămâna viitoare vom comunica la nivelul aşteptărilor electoratului.” În traducere liberă, candidatul minune al PNL, care se presupunea că va târnosi pe jos cu adversarii săi, tace adânc în propriul partid ca nu cumva să fie corodat de... Cătălin Predoiu. Supercandidat, într-adevăr... Poate ar fi mai bine și mai potrivit ca cei care au lansat precampania (neasumată) cu neamțul harnic, ”care tace și face”, s-o modifice un pic, pe ici, pe colo. Nu de alta dar ar suna mai veridic ”care tace și se preface”...
Caz în care, răspunsul sincer la interogația din titlu ar fi, evident: pentru că nu are nimic de spus și, ca atare, n-are încotro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ