CĂLIN POPESCU TĂRICEANU. Declaraţia DE NECREZUT a lui Călin Popescu Tăriceanu despre Justiţie

| 02 aug, 2014

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Congresul Partidului Reformator Liberal, că în România justiţia a devenit în ultimii 10 ani un ''personaj politic'' şi a apreciat că unii politicieni au reuşit să folosească justiţia ca armă politică.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU. 'De 10 ani, avem un nou personaj politic pe scena politică românească. Acest personaj politic este Justiţia. Mai toată lumea vorbeşte despre justiţie, deşi probabil că politicienii ar trebui să vorbească cel mai puţin. La noi, justiţia nu este discretă şi oarbă ci ea este ca un fel de divă care se află permanent pe platourile televiziunilor. Trebuie să mărturisesc că o vreme am încercat în a înţelege de ce este nevoie de suport public pentru diversele Parchete în lupta cu o caracatiţă absolut reală care este corupţia. În timp s-a dovedit însă că apărarea publică a justiţiei s-a transformat în armă politică şi, pe drept cuvânt, ca în snoava populară cu Petrică şi Lupul, astăzi populaţia, cetăţenii, când se uită la televizor nu mai înţeleg nimic, nu ştiu ce să creadă', a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, în discursul său de candidat la preşedinţia PLR.

CITEŞTE ŞI: Primul Congres Partidul Liberal Reformator, în spiritul USL

Tăriceanu a apreciat că România are nevoie de 'o justiţie mult mai puternică şi cu adevărat independentă'.

CITEŞTE ŞI: ”Neamțul harnic Iohannis” un concept electoral prin care s-a încercat complexarea românilor

'Justiţia nu este însă a preşedintelui, sistemul justiţiei nu poate funcţiona doar pentru că cineva la Cotroceni apără justiţia. Ea trebuie să stea pe picioarele ei. Politicul sau economicul nu trebuie să intervină în justiţie dar nici justiţia să facă politică sau afaceri. Din acest motiv cred că sistemul de control intern al justiţiei trebuie să fie întărit. (...) Dezvăluirile presei din ultimii ani au arătat că aşa zişii mari apărători ai justiţiei au încercat doar aservirea acesteia, au încercat şi au reuşit să o folosească ca armă politică în slujba grupurilor lor de interese sau chiar în interes personal folosit, au făcut mari deservicii justiţiei', a mai spus Tăriceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ