Pentru liberali, a fi român este o rușine

| 31 iul, 2014

Fuziune PNL PDL. Liberalul Hașotti, fostul ministru uselist de la Cultură, are o problemă de supraproducție. Mai precis, Hașotti are o problemă cu piața de desfacere a propriilor texte și declarații fără de care, se știe, niciun politician nu rămâne prea mult timp în atenția opiniei publice.

Cum liberalul nostru tocmai a călcat recent pe bec și a încasat o umilire publică de la actualii aliați, pe motiv de atac la Macovei pe cazul senatorului Isăilă, Hașotti s-a gândit că n-ar fi rău să mai spele rușinea și să îmbuneze pedeliștii, mai ales că Predoiu a avut grijă să-i arate pisica într-un comunicat belicos în care Predoiu învârtea amenințător deasupra capului ghioaga viitorului statut al noului partid, rezultat din alianța PNL-PDL, care ar fi necesar să includă prevederi clare privind atașamentul față de statul de drept, independența justiției și politicile anticorupție. Mai pe scurt și mai pe șleau, în alianța contra firii dintre PNL și PDL asta se traduce prin atașamentul nord-coreean față de Monica Macovei, așa cum este ea și indiferent ce face sau ce spune.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. PNL, schimbător ca vremea

Fuziune PNL PDL. Așa se face că smeritul Hașotti a dres busuiocul cum s-a priceput, atacând singura persoană atacabilă în echilibrul fragil Blaga-Iohannis: pe Victor Ponta. Că n-a făcut-o cu prea mare dexteritate, emițând o comparație cel puțin exagerată între discursul moderat al premierul Ponta și cel exaltat al tribunului Vadim, nici nu mai contează. Cât timp ataci la persoana potrivită, intenția contează și nepriceperea se compensează prin entuziasm. Hașotti a reintrat deci, cu acest efort și acest preț, în lista liberalilor cuminți și obedienți, dispuși să le facă și pantofii aliaților din fuziunea canibală cu PDL. Va rămâne în sarcina analiștilor politici sarcina ingrată să descurce analogia complicată prin care un discurs fără asperități devine ”ultranaționalist” pentru simplul motiv că-i aparține lui Victor Ponta și nu lui Antonescu sau Iohannis.Din păcate, concluzia alăturării nefirești a precizărilor făcute de Ponta cu discursul xenofob și ultranaționalist uzual la Vadim nu poate fi decât una: pentru Hașotti, în particular și pentru liberali în general, a fi român a devenit o rușine și un regret...

Mai rezultă și că doar Corneliu Vadim Tudor este singurul beneficiar care iese albit pe nedrept prin astfel de comparații cu moderatul Ponta, mereu atent la imaginea sa publică.

Fuziune PNL PDL. Poate totuși distinsul ”culturist” Hașotti apucă până la alegerile din iarnă să ia la mână în căutarea exceselor verbale dacă nu toate discursurile lui Vadim, atunci măcar cele mai răsărite discursuri ale fostului său șef, Antonescu și, de ce nu, ale actualului idol: Traian Băsescu...

Citeşte şi: Haşotti: Regret că USL se destramă. PNL a votat ca partid de opoziţie pentru că PSD s-a aliat cu UDMR

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ