VICTOR PONTA. Victor Ponta mizează pe Agricultură şi bine face

| 02 aug, 2014

VICTOR PONTA. Premierul Victor Ponta a transmis scrisoarea prin care Dacian Cioloş este propus pentru un nou mandat de comisar european din partea României, pentru portofoliul Agriculturii.

VICTOR PONTA. Scrisoarea a fost trimisă în urma unei discuţii pe care Victor Ponta a avut-o cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Data de 31 iulie era termenul dat de Jean-Claude Juncker ţărilor membre pentru a-i transmite oficial propunerile. De altfel, Executivul de la Bucureşti anunţase încă de acum două săptămâni faptul că premierul Victor Ponta a discutat cu Jean-Claude Juncker despre propunerea României pentru funcţia de comisar european, susţinând că prima opţiune este portofoliul Agriculturii, oficialul de la Bruxelles luând act de această propunere. Victor Ponta a precizat la acel moment că opţiunea Guvernului este de a păstra în CE portofoliul Agriculturii şi de a-l nominaliza pe Dacian Cioloş.

CITEŞTE ŞI: Gânditorii lui Adrian Sârbu și ”sugestiile” lor presante la adresa Justiției

Totuşi, niciun anunţ privind numele şi portofoliile nu va fi făcut până pe 30 august, atunci când va fi numit Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă.
“El (Juncker - n.r.) le-a spus la Consiliul European din 16 iulie să vină cu propuneri până la finalul lunii iulie. Pe baza lor, domnul Juncker va reflecta şi va lucra la componența Comisiei pe perioada verii, dar niciun anunţ privind numele şi portofoliile nu va fi făcut până când Colegiul (comisarilor - n.r.) nu va fi complet, ceea ce se va întâmpla pe 30 august, când va fi numit Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.Â

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta: Sunt convins că Dan Şova, după alegerile prezidenţiale, se va întoarce în Guvern

Manifestarea dorinţei de a păstra portofoliul Agriculturii arată faptul că acest domeniu rămâne în centrul preocupărilor actualului Executiv, agricultura fiind unul din principalele motoare de creştere economică pe care Guvernul Ponta a mizat. De altfel, agricultura a fost responsabilă în bună parte de creşterea spectaculoasă pe care România a înregistrat-o anul trecut, respectiv cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană.

CITEŞTE ŞI: TRAIAN BĂSESCU: Propunerile de miniştri nu sunt potrivite. Ce spune VICTOR PONTA

Reducerea TVA pe tot lanţul de panificaţie, acordarea de despăgubiri şi subvenţii fermierilor, deschiderea României către noi pieţe de consum au transformat agricultura după mulţi ani, într-o poveste de succes. Iar păstrarea portofoliului Agriculturii în cadrul Comisiei Europene poate însemna continuarea parcursului excelent pe care România îl traversează în acest domeniu.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ