Cum a ajutat România Republica Moldova

| 03 aug, 2014

În România se remarcă 3 tipuri de politicieni: unii care vorbesc mult şi nu fac nimic (ex. Crin Antonescu), unii care vorbesc la fel de mult, dar fac numai rău (ex. Băsescu), unii care vorbesc dar şi fac (ex. Ponta). Cel mai bun exemplu este cazul Republicii Moldova. Traian Băsescu vorbeşte de 10 ani despre cât de mult sprijină el Republica Moldova, dar nimic palpabil nu constatăm.

În schimb, Guvernul Ponta are realizări: gazoductul Iaşi-Ungheni, construirea unui sistem tip SMURD, reluarea transmisiilor TVR, burse de studiu, sprijin privind integrarea europeană şi foarte mulţi bani trimişi peste Prut.

Traian Băsescu este un politician extrem de abil în a-şi distruge adversarii politici şi în a face rău României. În cei 10 ani de mandat în funcţia de Preşedinte al României, Băsescu nu se poate lăuda cu nicio realizare concretă. În acest timp ţara noastră a regresat şi sărăcia a crescut. Din păcate, România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte aspectele pozitive. Însă la nivel de discurs şi manipulare Traian Băsescu stă foarte bine. Dar, în ultima vreme, realitatea este cea care îi face probleme păpuşarului de la Cotroceni. Pe zi ce trece se dovedeşte că vorbele acestuia sunt lipsite de consistenţă, iar în ceea ce priveşte strict Republica Moldova, Băsescu nu a făcut nimic pentru această ţară, ci a manipulat pentru a le fura votul.

 

CITEŞTE ŞI: TRAIAN BĂSESCU: Propunerile de miniştri nu sunt potrivite. Ce spune VICTOR PONTA



În schimb, Guvernul Ponta a ajutat foarte mult Republica Moldova. În ultima perioadă, Romania nu a venit doar cu declaraţii de sprijin pentru cei din Republica Moldova, ci a făcut lucruri concrete. Unul dintre aceste lucruri este gazoductul Iaşi-Ungheni, ce va permite Republicii Moldova să nu mai depindă de gazul rusesc şi să-şi continue cu mai multă verbă parculsul către Uniunea Europeană. Un alt lucru extrem de important îl reprezintă cele peste 5500 de burse de studiu oferite studenţilor moldoveni. Tot la fel de important este reluarea, după 7 ani de pauză, a transmisiilor TVR. Nu trebuie trecută cu vederea nici construirea unui sistem de tip SMURD. Toate aceste lucruri concrete au apropiat şi mai mult cele două ţări şi au diminuat din influenţa Federaţiei Ruse.


CITEŞTE ŞI: SUA resping acuzele Rusiei: Scutul antirachetă din România nu încalcă Tratatul nuclear


De asemenea, fraţii noştri de peste Prut au beneficiat de foarte mulţi bani din partea României. Potrivit unei analize de pe site-ul www.api.md, ţara noastră, cu peste 2 miliarde de euro trimise după căderea regimului comunist al lui Voronin, este principalul donator către Republica Moldova. Numai SUA ne depăşeşte în ceea ce priveşte valoarea efectivă de bani trimisă, însă România este pe primul loc în ceea ce priveşte donaţiile efective, adică bani pe care nu-i vom recupera. Pe de altă parte, Federaţia Rusă nu a investiti nimic în această perioadă, ci din contră a pus piedici dezvoltării Republicii Moldova prin interzicerea diverselor mărfuri. Toate aceste măsuri concrete ale României au rolul de a sprijini dezvoltarea Republicii Moldova şi integrarea în Uniunea Europeană.


CITEŞTE ŞI: VICTOR PONTA: După publicarea discuţiei pe tema CAS, nu voi mai avea cu Băsescu discuţii nepublice

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 2014
Mircea
Chiar?
Deci, voi ori va faceti ori chiar sunteti iresponsabili si de prost gust. Cum poti zice ca "pontalaul" face ceva pt altii inafara de el?? Inafara de minciuni si furt ce mai face. Este unul dintre cei mai nenorociti conducatori de guvern pe care i-a avut Romania. Ca fapt divers sa stiti si voi , pt a nu mai debita toate prostiile.
04 aug, 2014
Emi
Ponta e catelul lui Ion Iliescu,adica un comunist pus pe distrugerea tarii si a justitiei.Si pe langa asta minte de ingheata apele...Daca o sa iasa Ponta presedinte va fii vai de tara..Klaus Iohannis presedinte!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ