VICTOR PONTA CANDIDAT. Dan Șova îi replică lui Cătălin Predoiu, pe tema Klaus Iohannis

| 03 aug, 2014

VICTOR PONTA CANDIDAT. Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Dan Şova, susţine că prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Cătălin Predoiu, reia o minciună atunci când afirmă că prezidenţiabilul Victor Ponta şi-ar axa campania pentru alegerile prezidenţiale pe aspecte religioase şi etnice ale unor posibili contracandidaţi.

'Am luat astăzi la cunoştinţă de scrisoarea pe care i-aţi transmis-o premierului Victor Ponta, în care reluaţi o minciună, respectiv aceea că preşedintele PSD ar fi lansat un atac la adresa confesiunii şi etniei domnului Iohannis. Cu toate că ştiţi foarte bine că acuzaţiile pe care le aduceţi lui Victor Ponta nu au nicio bază reală, am să vă reamintesc vorbele preşedintelui PSD, pentru a apăra adevărul: 'Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună cineva că este un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor. Sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru'', a arătat Şova, într-o scrisoare deschisă adresată duminică prim-vicepreşedintelui PDL.

 

CITEȘTE ȘI: AMNISTIE. Are curajul Opoziția să sară la gâtul pensionarilor și al mamelor, doar pentru a-l ataca pe Ponta?

 

Dan Şova spune că partidul lui Cătălin Predoiu are o mare problemă cu 'mândria de a fi român' şi a contestat folosirea acestui slogan de către PSD şi aliaţii săi în alegerile europarlamentare.

'Văd însă că începeţi să aveţi o problemă şi cu ideea de a fi ortodox, în condiţiile în care scrisoarea dumneavoastră de astăzi s-a bazat în integralitatea ei pe o minciună. Când am văzut că un lider din zona Dreptei are astăzi o poziţie legată de religie, speram că este vorba despre cu totul altceva. De ce? Pentru că, dacă sunteţi ortodox aşa cum pretindeţi, dar mai ales dacă susţineţi toleranţa religioasă, nu puteţi să ignoraţi ceea ce colegul dumneavoastră de convingeri politice, Daniel Funeriu, a exprimat cu privire la creştin ortodocşii din România şi la Biserica Ortodoxă Română', mai spune purtătorul de cuvânt.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS. Până la etnie şi religie, marile probleme ale lui Iohannis sunt legate de nerespectarea legii

 


Potrivit acestuia, Funeriu a susţinut ieri că Biserica Ortodoxă, clerul şi enoriaşii sunt controlaţi de Rusia, iar în scrisoarea în care în care Victor Ponta a fost atacat nu se vorbeşte nimic de faptul că 'este mândru de apartenenţa sa la credinţa ortodoxă' şi a fost trecut sub tăcere poziţia lui Daniel Funeriu, care a pus un semn de egalitate între credinţa unei părţi importante din această naţiune şi valorile promovate de statul sovietic.

'Şi, în final, o întrebare, ca 'de la ortodox la ortodox' - cum v-aţi simţit atunci când colegul dumneavoastră a afirmat că Biserica Ortodoxă Română este 'infiltrată cu oameni în soldă sovietoidă, care se află majoritar în Moldova şi Oltenia'?', îşi încheie Şova scrisoarea adesată lui Cătălin Predoiu.

CITEȘTE ȘI: TRAIAN BĂSESCU. Ce fel de tineri îi plac preşedintelui Băsescu

 

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Cătălin Predoiu, i-a transmis duminică premierului Victor Ponta recomandarea ca tema sa de campanie pentru alegerile prezidenţiale să nu fie axată pe aspecte religioase şi etnice ale unor posibili contracandidaţi.

'Vă spun că de la ortodox la ortodox: nu e bine să vă faceţi temă de campanie din religia unui posibil contracandidat', a spus Predoiu, într-o scrisoare deschisă adresată lui Victor Ponta, având ca subiect atacurile lansate de acesta recent pe teme religioase şi etnice la adresa lui Klaus Iohannis, precum şi propunerile de miniştri în Guvernul României.

În plus, Cătălin Predoiu i-a cerut primului-ministru să îşi asume 'un dialog civilizat între Putere şi Opoziţie şi să renunţe la introducerea pe agenda publică a unor teme periculoase, ce pot aduce atingere păcii sociale din ţară'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 2014
SOVA=LINGAU SEF
SOVA=LINGAU SEF
Sova este lingaul sef al lui PONTA...iar amandoi sunt sub orice critica si Romania trebuie sa scape de astfel de oameni....AFARA CU PSD-ul...
04 aug, 2014
BEATRICE
Dan Sova, este purtatorul/mancator de rahat al mitomanului si plagiatorului si, implicit, complice la toate ineptiile debitate de acesta.
03 aug, 2014
Dinu
Daca taceai...
Cand eram la scola elementara






Cand eram la scoala primara ne jucam cu mintea unor copii. Era o gluma sa-i spui unui coleg: Du-te si spunei lui Gigel ca posta mananca rahat! Posta este purtatorul de cuvant de la om la om...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ