ATENŢIE, românce! Ce spune Biserica despre CEZARIANĂ

| 29 sep, 2014

Aducerea copilului la lumina lumii printr-o operaţie cezariană nu este o naştere fireasca, ci este doar o operaţie in cadrul unei conjuncturi nefavorabile din punct de vedere medical.

Însă nașterea firească presupune implicarea fizică şi emoţională a mamei în acest proces. În timpul unei naşteri mama este cea care se dedică şi suferă, depunând cel mai mare efort, medicii având o implicare secundară. Pe când, la o operaţie cezariană viitoarea mamă nu participa atât de intens, putând cel mult să-şi facă griji, dar neputând interveni în niciun fel la venirea pe lume a bebeluşului.

Iată ce spune Mântuitorul Hristos despre acest subiect:

"Femeia, când e să nască, se întristează, fiindcă a sosit ceasul ei; dar după ce a născut copilul, nu-şi mai aduce aminte de durere, pentru bucuria că s-a născut om în lume." (Ioan 16, 21)

Conform statisticilor, în 1970, operaţiile de cezariană reprezentau 5% din numărul de naşteri din întreaga lume, însă, în 2002, procentul crescuse la 26, informează ziarullumina.ro. Un alt studiu efectuat în SUA relevă o rată a cezarienelor, pentru anul 2004, de 29,1%, iar în 2006, una din trei mame a adus pe lume copilul prin cezariană.

România stă destul de prost la capitolul statistici oficiale. Totuşi, se estimează că în perioada ianuarie-august 2005, una din cinci naşteri a fost prin operaţie de cezariană. Fără a consulta vreo statistică, dacă ne uităm în jurul nostru, ne putem da seama că numărul acestor intervenţii chirurgicale a crescut în ultimii ani. Cele mai multe mămici ajung să opteze pentru operaţia de cezariană, deşi nu au nici o problemă medicală pentru a naşte natural. În aceste condiţii, şi medicii ginecologi din România tind să se specializeze în astfel de operaţii, în defavoarea naşterilor normale. Femeile care apelează la cezariană sunt, de cele mai multe ori, speriate de travaliul chinuitor al unei naşteri naturale, însă nu se gândesc la repercusiunile emoţionale pe care le poate simţi pruncul după o astfel de intervenţie.

Citeşte şi: ATENŢIE ROMÂNI! Ce spune Biserica despre copiii cu două nume

Despre efectele emoţional-afective ale pruncului adus pe lume prin operaţia de cezariană ne-a vorbit prof. psiholog Taisia Trica, directoarea Centrului de Asistenţă Psihopedagogică din Buzău: "Naşterea prin cezariană este o intervenţie chirurgicală majoră, care ar trebui recomandată numai în cazuri de excepţie, când viaţa mamei sau a bebeluşului este în pericol. Pentru nou-născut, riscurile asociate naşterii prin cezariană sunt atât de natură fizică, cât şi emoţională. Un bebeluş născut astfel (mai ales fără travaliu) se deosebeşte fiziologic de unul născut pe cale vaginală. Cezariana electivă (la cerere) se face cu o săptămână sau chiar mai mult înaintea datei probabile a naşterii, bebeluşul putând fi forţat să vină pe lume astfel chiar cu o lună înainte de termenul la care el ar fi dat singur semnalul că este pregătit (prin declanşarea contracţiilor). De aici, şi o vulnerabilitate mai mare de adaptare la noul mediu de după naştere. Este de netăgăduit, în lumina cunoştinţelor psihologice şi pediatrice de astăzi, că bebeluşul experimentează la naştere o multitudine de senzaţii ca durere, frig, foame, zgomote şi lumini prea puternice, cădere în gol, manipulare tactilă grosieră şi mai ales o angoasă teribilă în urma separării de mamă, pe care o percepe ca parte a corpului său şi de care este despărţit în mod brutal şi pentru mai mult timp în cazul operaţiei de cezariană. Întârzierea sau lipsa contactului piele pe piele, după naştere, duce la creşterea nivelului hormonilor de stres, care au un efect inhibator asupra sistemului imunitar, la reprize mai lungi de plâns şi dificultăţi de reglare a temperaturii."

Naşterea naturală, o aşteptare vegheată de Însuşi Dumnezeu

Pr. Paul Negoiţă, de la Biserica "Sfântul Apostol Andrei", ne-a vorbit despre cum priveşte Biserica problema naşterii prin cezariană şi despre beneficiile aducerii pe lume a pruncilor pe cale naturală:

"În timpurile moderne, tehnica şi ştiinţa au evoluat, însă această evoluţie, de multe ori, nu a fost însoţită şi de aspectul moral. Cercetarea în domeniul ştiinţelor medicale a creat în diferite sfere creşterea confortului personal şi diferite mijloace de eliminare totală sau parţială a durerii. Naşterea unui copil este un moment important în viaţa oricărei familii, fiind pregătit cu foarte multă grijă de toţi membrii, în colaborare cu medicul. În România, numărul copiilor născuţi prin cezariană este în continuă creştere deoarece, din motive de comoditate sau din alt fel de motive, unii medici recomandă obsedant această formă de naştere. Aducerea pe lume a unui copil este însă un act natural, iar Dumnezeu a creat femeia cu capacitatea de a face faţă acestui moment, beneficiind totodată de toate efectele fiziologice ale unei asemenea naşteri. De aceea, medicul are o mare răspundere a recomandării pe care o face. Naşterea naturală nu poate fi privită ca un chin inutil prin care femeia trebuie să treacă, ci ca un moment al împlinirii unei aşteptări pe care Însuşi Dumnezeu, cel ce binecuvântează întreaga făptură, o veghează prin legile naturale sădite în fiinţa umană, dar şi prin pronia divină. De aceea, atunci când condiţiile fizice ale unei naşteri naturale sunt îndeplinite, darul lui Dumnezeu de a naşte prunci în chip firesc, bucuria întâlnirii directe cu viaţa care a pulsat nouă luni de zile în interior, într-un moment dăruit de Dumnezeu, evitând apariţia pruncului într-o stare de inconştienţă a mamei, stare creată de anestezie, parcurgerea până la final a sarcinii sunt tot atâtea motive care pot constitui argumente pentru naşterea naturală. Cezariana trebuie să rămână doar o soluţie alternativă la care mama poate apela în condiţii excepţionale, când este neapărat necesar. Din păcate, în ultima perioadă, naşterea naturală este o excepţie, iar cezariana, destinată cazurilor medicale, a devenit o regulă impusă, şi nu propusă ca o soluţie care ar putea rezolva anumite insuficienţe fizice".

Citeşte şi: ATENŢIE ROMÂNI! Biserica dezvăluie păcatele pe care le fac românii care poartă CRUCIULIŢE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 oct, 2014
Preacuviosul Panfutie Pustnicul
Maica Ecaterina şi maica Filofteia sunt prezente la slujba de Izvorul Tămăduirii:
- Ai luat agheasmă ?
- Eee, am luat p~~a.
- Şi eu, ca proasta, am luat agheasmă!

***
Măicuţele mergeau pe bicicletă prin curtea mănăstirii. Maica stareţă:
- Nu mai faceţi atâta gălăgie, fetelor, că vă pun şaua la loc!

***
Un fost elev, la reuniunea de 10 ani, se adresează profesorilor săi din liceu:
- Stimaţii mei profesori, mă tot frământă o întrebare: chiar atât de idiot eram, de mă tot lăsaţi corigent?
- Vaaai, se poate, părinte?

***
- De ce mai au creier ortonauţii?
- Pentru că gestul contează.

***
Merge o femeie la un popă:
- Părinte, spovedeşte-mă. I-am făcut l~~a lui bărbatu-mi-o.
- Femeie, spune de trei ori Tatăl Nostru şi apoi mergi la râu să te speli pe mâini!
Pleacă femeia să se spele după ce a spus Tatăl Nostru, apoi ajunge acasă.
Soţul: Unde ai fost Mărie?
- La râu, să mă spăl.
- Si cụ cine te-ai întâlnit acolo?
- Cụ preoteasa, făcea gargară.

***
- De ce merge Iisus pe apă?
- Orice rąhąt pluteşte.

***
- Care este numele real al lui Iisus?
- Conchita Wurst.

***
Un pedofil, după moarte, rătăcind pe la poarta Raiului, către Sfântul Petru:
- Îl caut pe pruncul Iisus. Este aici?

***
- De ce Iisus nu s-a născut în Epoca de Piatră?
- Pentru că nu existau cuie.

***
- Care este diferenţa dintre Iisus şi o icoană a lui Iisus?
- Pentru icoană ai nevoie de un singur cui.

***
- Care este deosebirea dintre o femeie şi o biserică?
- În biserică mai întâi intri şi tocmai apoi te rogi.

***
- De ce moare Iisus în fiecare an?
- De supărare, pentru că vede că ortonauţii sunt din ce în ce mai idioţi.

***
- Se poate ruga un ortonaut în patru labe?
- Evident că da: una de dimineaţă, două la prânz şi una seara.
30 sep, 2014
Preafericitul Daniel Trafaleteanul
Comunicat public din partea Patriarhiei Române

Dragi credincioşi, sunt Preafericirea Mea Daniel şi în calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române vă înştiinţez că suntem în pragul colapsului: ţara noastră a rămas fără resurse de ċăċat!

Din cauza sărbatorilor ortodoxe din ultimele săptămâni, rezerva de ċăċat a României a fost epuizată. Deşi existau câteva diferenţe de opinie între membrii Sfântului Sinod, când a fost vorba de mâncat ċăċat, cu toţii au ajuns la un consens şi nimeni nu a mai ţinut cont de funcţie, vârstă şi simpatii, toţi aceştia trecând direct la înfulecat.

Trist este faptul că majoritatea credincioşilor nu s-au mulţumit să consume ċăċat în timpul slujbelor, ci şi-au luat şi câte doi saci pentru acasă. Absolut toţi enoriaşii au mâncat ċăċat în timpul slujbelor, în timpul discuţiilor de pe marginea străzii şi chiar alături de familiile lor, la chermeze, nunţi, botezuri sau cumetrii.

Pasiunea pentru consumul de ċăċat s-a răspândit rapid, astfel că o multitudine de preoţi, diaconi, călugari, episcopi si mitropoliţi s-au apucat, la rândul lor, să mănânce ċăċat. Din păcate pentru ei, zăcămintele de ċăċat ale României au fost epuizate, astfel că doar printr-o minune va mai fi descoperit vreun zăcământ de ċăċat care încă n-a fost consumat în această ţară. În acest mod se poate explica de ce, în ultima perioadă, foarte mulţi credincioşi au început să mănânce ċăċat în afara ţării, chiar şi prin moschei, sinagogi sau temple.

Cu sufletul plin de speranţa că vom identifica un nou zăcământ de ċăċat pe teritoriul ţării noastre, astfel încât să nu fie nevoie sa apelăm la importuri şi gândindu-ne cu evlavie la Bântuitorul nostru Iisus, vă spun „Fiţi binecuvântaţi, fiilor”. Doamne ajută!
29 sep, 2014
miha
INFORMATII
Vrei sa castigi bani usor,lucrand doar 3 ore pe zi de acasa?Tot ceea ce aveti nevoie este de un calculator conectat la internet!Oferta este extrem de serioasa!Nu este MLM! Nu este joc piramidal!Pentru mai multe detalii accesati e-mailul [email protected],cu titlul infoo/////
29 sep, 2014
Oni
Cele mai sigure locuri de munca!
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email:
[email protected]
29 sep, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a fost cel care a creat prima carte de colorat inspirată din mitologia ęvręíąscă. Aceasta este Biblia. În cųrând va fi lansată şi pe vinil în interpretarea părintelui Maricel Pedofileanul.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul Euro 666.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ