Româncele NU ştiu ASTA! Ce spune BISERICA despre cum trebuie să-şi poarte FEMEIA părul

| 11 oct, 2014

"Părul este un dar de la Dumnezeu", spun preoţii care le îndeamnă să nu-şi tundă părul. "Este lucru de ruşine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă", scria Sfântul Apostol Pavel.

Parul capului nostru este un dar al lui Dumnezeu, care, dupa caderea in pacat, ne-a randuit trupul in asa fel incat sa nu fie vatamat de lumea afectata si ea de pacatul omului, scrie crestinortodox.ro. Fiecare om are masura darului sau, fiecaruia fiindu-i de ajuns ceea ce a primit. Cei cu foarte mult par si cei cu foarte putin par nu trebuie sa se simta nedreptatiti, caci in spatele acestui lucru sta un anumit rost. Doar un om cu mintea luminata de harul lui Dumnezeu va intelege acest lucru si va putea sa ia cu multumire cele primite.

Citeşte şi: ATENŢIE, românce! Ce spune Biserica despre CEZARIANĂ

Cand omul cauta sa aibe mai mult sau mai putin par, bucle mai mari sau fire mai drepte, ori alta culoare, ori alte asemenea caracteristici deosebite, atunci el nu face voia lui Dumnezeu. Desi pare un lucru marunt, acest lucru are la baza neascultare, mandrie si alte miscari patimase. Nu este vorba de habotnicie, ci de incredere in iubirea, intelepciunea si purtarea de grija a lui Dumnezeu.

"Este lucru de rusine pentru femeie ca sa se tunda ori sa se rada. (...) Nu va invata, oare, insasi firea ca necinste este pentru un barbat sa-si lase parul lung? Si ca pentru o femeie, daca isi lasa parul lung, este cinste? Caci parul i-a fost dat ca acoperamant", scrie Sfantul Apostol Pavel.

"Ce fapta este, oare, mai neinsemnata decat aranjatul parului? Si totusi, poti face si asta pentru Dumnezeu. Cand nu iti aranjezi iscusit parul, nici nu iti infrumusetezi chipul, nici nu te impodobesti ca sa ii ademenesti si sa ii amagesti pe cei care te vad, ci iti aranjezi parul simplu, cum se intampla, si numai atat cat se cuvine, atunci ai facut aceasta pentru Dumnezeu. Si, negresit, vei avea rasplata, pentru ca ai infranat pofta cea rea si ai pus capat unei porniri desarte", mai scrie Sfantul Ioan Gura de Aur.

Impodobitul parului se intemeiaza pe slava de sine, pe mandrie si pe lipsa de minte, spune Sfantul Vasile cel Mare. "A te ingriji de aranjatul parului si de haine, mai mult decat e de trebuinta, este o fapta de om necugetat sau o fapta de om ticalos. A cauta sa fii imbracat stralucit, socot ca este tot atat de rusinos ca si a trai in desfrau sau a strica altora casele", scrie Sfantul Vasile cel Mare.

Citeşte şi: Prea puţini români ştiu! Ce spune Biserica despre INELUL DE LOGODNĂ

 

 

Tag-uri: biserica, BOR, păr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 oct, 2014
Preafericitul Daniel Trafaleteanul
Comunicat public din partea Patriarhiei Române

Dragi credincioşi, sunt Preafericirea Mea Daniel şi în calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române vă înştiinţez că suntem în pragul colapsului: ţara noastră a rămas fără resurse de ċăċat!

Din cauza sărbatorilor ortodoxe din ultimele săptămâni, rezerva de ċăċat a României a fost epuizată. Deşi existau câteva diferenţe de opinie între membrii Sfântului Sinod, când a fost vorba de mâncat ċăċat, cu toţii au ajuns la un consens şi nimeni nu a mai ţinut cont de funcţie, vârstă şi simpatii, toţi aceştia trecând direct la înfulecat.

Trist este faptul că majoritatea credincioşilor nu s-au mulţumit să consume ċăċat în timpul slujbelor, ci şi-au luat şi câte doi saci pentru acasă. Absolut toţi enoriaşii au mâncat ċăċat în timpul slujbelor, în timpul discuţiilor de pe marginea străzii şi chiar alături de familiile lor, la chermeze, nunţi, botezuri sau cumetrii.

Pasiunea pentru consumul de ċăċat s-a răspândit rapid, astfel că o multitudine de preoţi, diaconi, călugari, episcopi si mitropoliţi s-au apucat, la rândul lor, să mănânce ċăċat. Din păcate pentru ei, zăcămintele de ċăċat ale României au fost epuizate, astfel că doar printr-o minune va mai fi descoperit vreun zăcământ de ċăċat care încă n-a fost consumat în această ţară. În acest mod se poate explica de ce, în ultima perioadă, foarte mulţi credincioşi au început să mănânce ċăċat în afara ţării, chiar şi prin moschei, sinagogi sau temple.

Cu sufletul plin de speranţa că vom identifica un nou zăcământ de ċăċat pe teritoriul ţării noastre, astfel încât să nu fie nevoie sa apelăm la importuri şi gândindu-ne cu evlavie la Bântuitorul nostru Iisus, vă spun „Fiţi binecuvântaţi, fiilor”. Doamne ajută!
12 oct, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul Euro 666.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există femei frigide sau lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Arsenie Boca îi spovedea pe Iustin Pârvu şi Ilie Cleopa folosind mirul pe post de lubrifiant. Lui Arsenie Papacioc îi dădea cu agheasmă la papacioacă.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.
12 oct, 2014
Adrian Razvan
Munca la domiciliu
VREI SA FACI BANI DIN INTERNET ?
Salutare tuturor. Nu va asteptati sa castigati atatia bani incat de maine va lasati de serviciu, dar in timp se poate ajunge la cateva zeci sau chiar sute de euro lunar facand ceva ce ne relaxeaza pe toti: sa te joci. Cateva clickuri si ai terminat treaba. Nu trebuie sa petreci ore in sir in fata calculatorului, doar cateva minute in fiecare zi. Trimiteti ’’Info’’ la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ