AMNISTIE. Are curajul Opoziția să sară la gâtul pensionarilor și al mamelor, doar pentru a-l ataca pe Ponta?

| 03 aug, 2014

AMNISTIE FISCALĂ. Proiectele de amnistie fiscală, propuse de Guvern și care vizează pensionarii şi mamele care dintr-o eroare administrativă au primit mai mulţi bani şi care ar trebui acum să îi returneze, au atras zilele acestea critici grele din partea unor publicații apropiate de Traian Băsescu (PMP, PDL, PNL), dar au fost complet ignorate de către politicienii din Opoziție, cel mai probabil de frică.

AMNISTIE FISCALĂ. Amnistia fiscală este una dintre măsurile de reparație socială extrem de importantă pentru pensionarii care trăiesc astăzi o dramă, fiind nevoiți să returneze bani de care acum ceva vreme s-au bucurat, crezând că i-au primit pe merit. Premierul a cerut ministrului Rovana Plumb un proiect prin care bătrânii vizați să fie iertați, în contextul în care deja un număr de pensionari au recurs la acțiuni drastice (unii s-au sinucis) din cauza unor erori birocratice.

Inițiativa este una foarte bună, iar ei i se alătură și amnistia fiscală de care vor beneficia peste 12.000 de mame care au primit bani în plus din greșeală. Din nefericire, Curtea de Conturi s-a trezit acum că mii de mame trebuie să dea bani înapoi la stat de acum 4-5-6 ani, de parcă aceștia ar fi adevărații hoți și infractori din țară. Totodată, un sprijin oferit de Guvern mamelor constă și în  posibilitatea ca în perioada în care primesc indemnizaţia pentru creşterea copilului să lucreze de acasă, fără ca veniturile să le fie suspendate.

 

CITEȘTE ȘI: TRAIAN BĂSESCU. Ce fel de tineri îi plac preşedintelui Băsescu

 

Desigur, în toate aceste măsuri s-a lovit cu duritate din zona presei supuse președintelui Băsescu – și cam atât. Concluzia evidentă este că Opoziția nu are curajul să atace direct propunerile de măsuri sociale pe care le-a înaintat Victor Ponta și, de altfel, chiar și ei știu că ar fi aberant să o faca, pentru că sunt propuneri de bun-simț.

De altfel, chiar și Traian Băsescu, care a dat dovadă de-a lungul anilor de empatie zero față de categoriile defavorizate, de românii cu salarii mici și de pensionari, nu a avut curajul să abordeze subiectul în ieșirea sa recentă de seară.

 

CITEȘTE ȘI: AMNISTIE FISCALĂ. Guvernul a evitat un dezastru social


Faptul că Băsescu a ignorat tema, deși aceasta a fost dezbătută toată ziua și promovată în mod negativ de propaganta băsistă demonstrează că niciun politician nu își mai asumă acum, în apropierea alegerilor prezidențiale, „munca murdară” de Opoziție, cea de a critica inițiativele Guvernului doar de dragul scandalului.

 


Cel puțin nu dacă există riscul să-și pună electoratul format din mame și pensionari în cap, mai ales în condițiile în care proiectele propuse vor conține criterii clare care vor împiedica abuzurile sau amnistierea unora care sunt în putere și au obținut venituri din pensii în mod fraudulos. Nu de alta, dar amnistia despre care se discută acum este una fiscală, nu una penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 2014
dinu
DezinformezI cu buna stiinta
Cica aia "s-au sinucis din cauza unor erori birocratice"!!!! pai tu, jurnalisto, stii foarte bine ca s-au sinucis ca au fost prinsi ca au dat mita ca sa-si mareasca pensiile nedrepte, asta e cu totul altceva de ce spui tu, tu si cu seful tau tonta care tineti partea hotilor, vezi , de aia nu o sa mergeti niciodata in fata si o sa stati tot acolo, jos in mocirla unde stati pt ca unii ca tine si ca hotul de prim ministru atacati DNA-ul care incearca sa curete tara de hoti, cind furi, furi, nu exista lege mai usoara pt hoti, nicaieri intr-o tara democratica. Plus ca dezinformati pe sest, chiar nu ti-e rusine, auzi, "s-au sinucis din cauza unor erori birocratice", aia nu a fost eroare birocratica a fost hotia care predomina in romania si care a inflorit in vremea lui tonta care acum le da peste nas DNA-ului si amnistiaza hotii !!! Imi faci greata de cit incerci sa aperi hotii, tu si PSD-istii tai!!! Nu uitati ca nu toata lumea e formata din asistati social si hoti si nici atat de spalata pe creier ca sa nu vada ce faceti cu adevarat, APARATI HOTII!! Am trait sa o vad si pe asta!!
03 aug, 2014
mama
Romanul de rand , pentru un kyl de ulei , o galeata si un kyl de zahar , l-ar vota si pe Hitler daca ar trai , pe aesti oameni nu-I mai interezeaza viitorul copiilor lor , doar clipa .
Asa-i prostimea din Romania , e ,moarta " ...fie cine o fi la carma tarii ...e bine ce primim acuma , viitorul nu ne mai intereseaza

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ