Rozalia Biro: Valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui

| 04 aug, 2014

Senatorul UDMR Rozalia Biro a declarat luni, că 'chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui să greşească', aşa cum a greşit şi ea, fiind criticată de preşedintele Traian Băsescu în privinţa înţelegerii limbii române.

 

Comentând afirmaţiile şefului statului făcute vineri, senatorul UDMR a afirmat că 'valoarea unui om nu este dată de greşelile sale'.

'Am greşit aşa cum orice om poate greşi în viaţă. Chiar şi după o facultate şi studii postuniversitare terminate în limba română se poate întâmpla oricui şi sunt convinsă că valoarea unui om nu este dată de greşelile sale, ci de rezultatele pe care le lasă în urma lui', a declarat Biro Rozalia.

Senatorul UDMR a afirmat că speră că va avea posibilitatea să ocupe funcţiile lăsate vacante de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor şi 'să fie un bun vicepremier şi ministru al Culturii'.

'Sper, totuşi, să am posibilitatea de a face faţă acestei provocări onorante de a fi un bun vicepremier şi ministru al Culturii', a mai precizat parlamentarul.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Farsa cu bipezii îi poate fi reproşată Rozaliei Biro de orice om, dar nu de preşedinte

Potrivit CV-ului oficial, Rozalia Biro a absolvit cursurile Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, profil - economia industriei, construcţiilor şi transporturilor, precum şi studii postuniversitare la Open University Business School 'Managementul competitiv'.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că nominalizările făcute de premier pentru funcţia de ministru al Bugetului, în persoana lui Claudiu Manda, şi al Culturii - Rozalia Biro sunt nepotrivite.

'În ceea ce priveşte nominalizările eu le consider nepotrivite, ceea ce nu înseamnă că astăzi le-am şi respins', a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a criticat-o pe Rozalia Biro în ceea ce priveşte înţelegerea limbii române.

'La Ministerul Culturii doamna Rozalia Biro, de la dânsa am aflat şi a aflat toată România că nu are niciun biped în familie şi, de asemenea, am aflat tot de la dânsa zilele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al Guvernului şi aici mai este un argument pe care îl am în vedere atunci când mă gândesc la această nominalizare: practic Ministerul Culturii nu este un minister care să aibă foarte mulţi bani, dar este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii din România, iar cultura românească este în proporţie de circa 90% o cultură de limba română', a afirmat şeful statului.

Preşedintele Băsescu a recunoscut că a apreciat miniştri ca Marko Bela sau Kelemen Hunor, proveniţi de la UDMR.

'Nu este o observaţie făcută unui ministru care provine din minoritatea maghiară, dar nu aş vrea ca ministrul Culturii din România să fie urmărit de poveştile cu copii bipezi din familie sau de pe întinsul patriei care arată o neînţelegere deplină a limbii române', a declarat preşedintele.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU. Băsescu, promotorul nulităţilor, îşi dă cu părerea

În opinia sa, Ministerul Culturii, alături de Ministerul de Externe, este unul dintre cele mai sensibile portofolii, având o puternică şi stabilă componentă de reprezentare a culturii româneşti, dar şi o puternică notă de românism. În acest context, el a subliniat că este esenţial ca ministrul Culturii să fie un bun cunoscător al limbii române.

Şeful statului a făcut, vineri, un apel public către premierul Victor Ponta să se gândească la alte soluţii pentru portofoliile de la Buget şi Cultură.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că Uniunea nu va face o altă nominalizare la Cultură şi că aşteaptă decizia preşedintelui în acest sens.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ