TRAIAN BĂSESCU. Băsescu, promotorul nulităţilor, îşi dă cu părerea

| 02 aug, 2014

TRAIAN BĂSESCU. Traian Băsescu a bifat vineri un nou episod al conflictualităţii, marca mandatelor sale în cei aproape 10 ani ca preşedinte al României.

TRAIAN BĂSESCU. Astfel, după ce primul ministru i-a nominalizat pe Claudiu Manda drept înlocuitor al lui Liviu Voinea la Ministerul Bugetului şi pe Rozalia Biro drept înlocuitoare a lui Kelemen Hunor la Ministerul Culturii, şeful statului s-a dat din nou în stambă. Mai precis, printr-o declaraţie la Cotroceni, preşedintele Băsescu a declarat cu seninătate că nu este de acord cu cele două propuneri şi că aşteaptă ca premierul Ponta să facă alte nominalizări, oferindu-i ca termen mijloacul săptămânii viitoare.

„N-aş vrea ca ministrul Culturii să fie urmărit de poveştile cu copii bipezi din familie sau de pe întinsul patriei, care arată o neînţelegere a limbii române. Alături de Externe, ministerul Culturii este unul dintre cele mai sensibile ministere. Are o puternică notă de românism. Este necesar să fie un bun cunoscător al limbii române. Exprim rezerve faţă de acestă nominalizare”, a spus Băsescu. Imediat, şeful statului l-a luat în vizor pe Claudiu Manda propus pentru Buget, şeful statului invocând ironic  că singura sa experienţă este legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte. ”Cea mai complexă experienţă a domnului Iulian Claudiu Manda este legată de funcţia de director la Casa de cultură a studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo este valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă. Or, ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult”, a precizat Traian Băsescu.

CITEŞTE ŞI:TRAIAN BĂSESCU: Propunerile de miniştri nu sunt potrivite. Ce spune VICTOR PONTA

Declaraţiile şefului statului denotă propriul său fariseism. Când acelaşi Traian Băsescu a girat şi a validat tot felul de miniştri controversaţi atunci când PDL era la putere, atunci nu a ridicat nicio problemă legată de competenţele, experienţa şi expertiza respectivilor nominalizaţi, deveniţi ulterior membri ai Executivului. Iar lista este lungă – Gheorghe Pogea, Gheorghe Ialomiţianu, Traian Igaş, Elena Udrea sunt doar câteva dintre exemple. Oameni din camarila portocalie recompensaţi peste noapte cu înalte funcţii guvernamentale.Toţi aceştia au ajuns în guvern doar pentru că au primit undă verde de la Cotroceni, iar imediat cum au ajuns în Executiv, au devenit exponenţii clientelei politice a PDL-ului. Despre competenţă sau responsabilitate în funcţiile guvernamentale deţinute nici nu poate fi vorba.

CITEŞTE ŞI: Cine este CLAUDIU MANDA. Victor Ponta mizează în continuare pe tineri


Ilustrativ este şi culoarul pe care acelaşi Traian Băsescu i l-a creat fiicei sale, Elena Băsescu. Deşi mezina preşedintelui şi-a demonstrat în repetate porpiile limite şi carenţele evidente de pregătire, şeful statului a propulsat-o în Parlamentul European, acolo unde sa făcut de râs în repetate rânduri.

Prin urmare, ce legitimitate are Traian Băsescu se se pronunţe cu privire la calitatea nominalizărilor lui Victor Ponta din moment ce până nu demult a fosrt artizanul promovării unor personaje care şi-au probat cu vârf şi îndesat incompetenţa? În realitate, lui Traian Băsescu prea puţin îi pasă de pregătirea sau expertiza membrilor cabinetului, iar dovada cea mai elocventă este atitudinea sa atunci când a promovat la vârful politicii şi în Guvernul României personaje dubioase. Singura miza a poziţionării şefului statului este aceea de a căuta cu orice preţ scandalul, instituind astfel conflictul la rang de politică de stat. Adică o manieră cum nu se poate mai nefericită de a-şi încheia ultimul mandat ca preşedinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 2014
alex
comentariu
Mai felix daca basescu este o nulitate atunci cei care ne guverneaza in frunte cu ponta cs sunt?
03 aug, 2014
KIRIL
sa ai o proasta pe care ai promovato sa reprezinte Romania la CE , nici sa citeasca nu putea, iar tu sa vorbesti despre cineva ca pe maidan - nu poti sa fi numit decat un MITOCAN, needucat, grubian matros.
03 aug, 2014
din nou
Tot nu vrei sa pricepi mai "jurnalistule"...
Esti un zero absolut. Serios, apuca-te de alceva ca la meseria asta nu te pricepi sau daca vrei sa perseverezi fa-te si ticalos ca cei de la haznaua 3. Altfel provoci doar mila.
03 aug, 2014
alo
Ziar de tot rahatul
CE ziar de tot rahatul sunteti , ziaristi platiti de ponta sa scrieti tampenii
02 aug, 2014
Gogaie
Autor obiectiv
Ma alatur parerii autorului ca Traian Basescu a promovat numai nulitati si numai daca facea referire la cei din guvernul Ponta. Iti mai aduci aminte cate remanieri au fost necesare pentru a scoate toti profitorii adusi pe niciun merit? Acum vrea sa o ia de la capat!
Pop-ule, iti anunt o veste trista pentru tine! Faci antrenamente degeaba pentru Antene, dupa 4 august nu se mai fac angajari asa ca mai bine te reorientezi!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ