KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Pactul Băsescu-Iohannis-Blaga, dezvăluit

| 03 aug, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Deși în ultimele săptămâni liderii opoziţiei au atacat în mod constat guvernul cu aceeași linie de mesaj utilizată de Traian Băsescu,  Vasile Blaga și Klaus Iohannis au negat orice colaborare cu şeful statului.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Vinerea aceasta însă preşedintele și liderii principalelor partide de opoziție au confirmat încă o dată evidența, lansând critici la indigo împotriva actualei guvernări. Buna colabore a tripletei Traian Băsescu-Klaus Iohnnis-Vasile Blaga s-a văzut pusă în funcțiune vineri când premierul Victor Ponta i-a transmis șefului statului propunerile pentru portofoliile Culturii şi Bugetului. Șeful cabinetului a propus-o pe Rozaliei Biro în funcția de ministru al Culturii și pe Claudiu Manda pentru postul de ministru delegat pentru Buget. Însă, în loc să asigure intrarea în normalitate a celor două instituții prin aprobarea desemnării unor miniștri tineri și competenți, Traian Băsescu a găsit ocazia perfectă pentru a genera o nouă criză politică.

 

CITEŞTE ŞI: TRAIAN BĂSESCU. Băsescu, promotorul nulităţilor, îşi dă cu părerea



În conferința de presă susținută la Cotroceni, Traian Băsescu i-a cerut lui Victor Ponta să-i facă până marți-miercuri o altă nominalizare pentru ministerele Bugetului și Culturii. Șeful statului a apreciat că cei doi miniștri sunt nepotriviți pentru aceste posturi. Președintele a justificat într-un mod mârlănesc că nu dorește nominalizarea Rozaliei Biro la Ministerul Culturii, apreciind că nu dorește ca viitorul ministrul ”să fie urmărit de poveştile cu copii bipezi din familie sau de pe întinsul patriei, care arată o neînţelegere a limbii române”.

 

CITEŞTE ŞI: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Iohannis - marele absent de la priveghiul PNL

 

În ceea ce desemnarea lui Claudiu Mandea la Ministerul Bugetului, liderul de la Cotroceni a precizat că acesta deține experiență doar la Casa Studenților din Craiova. "Apelul meu este ca dl. prim-ministru Victor Ponta să se uite către alți tineri pentru că avem riscul uriaș să decredibilizăm promovarea tinerilor în Guvern (…)Există riscul să facă două nominalizări mai proaste și de aceea aș vrea să rezolvăm această problemă într-un mod în care să fie o îmbunătățire a funcționării Guvernului",  declarat Traian Băsescu.

Motivele invocate de Traian Băsescu pentru refuzarea nominalizării lui Claudiu Manda sunt nejustificate în contextul în care actualul șef al statului nu avea nicio experiență relevantă înainte de a deveni președintele României. Până să fie ales în funcția supremă în stat, Traian Băsescu fugărea câinii vagbonzi și muta maghernițele de pe trotuare prin București. În comparație cu momentul în care Traian Băsescu a fost ales președinte, Claudiu Manda deține studii de specilitate în economie și experiență în comisia de Buget a Camerei Deputaților.

 

CITEŞTE ŞI: Frunzăverde de alun, m-a făcut maica nebun. Cum încearcă sforarul PNL-PDL să ne păcălească

 

Modul în care Traian Băsescu acționează nu este o noutate pentru români, ceea ce surprinde este ipocrizia lui Vasile Blaga și a lui Klaus Iohannis. Cei doi lideri ai opoziției susțin că reprezintă un nou mod de a face politică, dar folosesc aceleași mesaje precum liderul de la Cotroceni. Înțelegere secretă cu șeful statului pe care o au Klaus Iohannis și Vasile Blaga este una josnică Pe de o parte Traian Băsescu atacă la foc automat guvernul, iar cei doi lideri ai opoziției fac pe moraliștii când vine vorba de a contrazice proiectele și inițiativele cabinetului și ale lui Victor Ponta. Din păcate cei doi lideri nu preiau doar mesajele emise de președinte, ci îmbrățișează și modul conflictual de a face politică pe care Traian Băsescu l-a consacrat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 2014
C V
Logica de militian
Mai, baiete, dupa mintea ta, daca trei oameni iti spun ca laptele e alb, inseamna ca este o conspiratie.
Dar ce parere ai daca eu singur iti spun ca nu ajungi departe cu logica asta? Mai cauti doi cu care sa ma contrazici?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ