O întrebare la care trebuie să răspundă naşul KLAUS IOHANNIS

| 04 aug, 2014

Încă de la intrarea în politica mare, Klaus Iohannis a încercat să pozeze în omul politic nou şi integru, însă pe zi ce trece românii află că liberalul nu este nici pe departe politicianul providenţial în care să îşi pună speranţa.

După ce mass-media a dezvăluit tot mai multe informaţii despre modul controversat în care Klaus Iohannis şi-a dobândit cele şase case sau despre implicarea sa în adopţii ilegale, pe piaţă a apărut o nouă informaţie care vine să îl pună pe primarul Sibiului într-o lumină proastă. Deşi aparatul de propagandă din jurul lui Klaus Iohannis încearcă să-l prezinte pe actualul preşedinte al PNL este un primar model, sibienii sunt familiarizaţi cu afacerile controversate şi modul în care Klaus Iohannis conduce municipiul Sibiu.

Citeşte şi: Cât de cinstit este ”neamțul cinstit” Iohannis?

În 2009, presa sibiană a relatat pe larg despre modul în care, din calitate de primar, Klaus Iohannis a alocat unele contracte preferenţiale protejaţilor săi. Mai exact, la acea vreme, Primaria Sibiu a încheiat un contract cu SC Aubermann SRL pentru asigurarea unor servicii de curăţenie în cele două sedii ale sale. Numai în 2009 firma mai sus menţionată a fost plătită cu 4.400 de euro pe lună pentru serviciile de curăţenie. La acea vreme, Klaus Iohannis a explicat că a preferat serviciile acestei firme deoarece nu ar fi fost rentabil să angajeze personal. Potrivit datelor Registrului Comerţului, asociatul principal al firmei de curăţenie este nimeni altul decât Andreas Huber, finul primarului Klaus Iohannis, care deţine 60% din părţile sociale ale firmei. Restul de 40% dintre acţiuni sunt deţinute de fiul lui Andreas Huber, Jurgen Huber. Aceeaşi firmă deţinută de finul lui Klaus Iohannis a mai prestat servicii de curăţenie şi la sediul AJOFM din Mediaş şi la cel al Centrului de Formare Profesională a Adulţilor din Sibiu. Valoarea cumulată a celor două contracte la nivelul anului 2009 a fost de 49.200 de lei.

Pe lângă acordarea unor contracte preferenţiate finului său, Andreas Huber, Klaus Iohannis şi-a propulsat în politică un alt fin în fruntea Forumului Democrat al Germanilor din România. Mai exact, după ce edilul Sibiului a fost numit vicepreşedinte al PNL în 2013, la conducerea FDGR a fost numit Paul-Jurger Porr. Paul Porr este nimeni altul decât al doilea fin al lui Klaus Iohannis, acesta fiind cununat de primarul Sibiului în 2006. Finul lui Klaus Iohannis nu a avut niciun contracandidat şi a fost votat în unanimitate de delegaţii FDGR.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

Toate aceste noi dezvăluiri cu privire la modul în care Klaus Iohannis a făcut politică la nivel local ne arată o dată în plus adevăratul său profil, care vine să infime imaginea de om integru cu care liberalul defilează în faţa românilor. Preşedintele PNL este un primar care a acţionat în funcţie de interesele personale, acordând contracte preferenţiale la Primăria pe care o conduce către finii săi sau altor persoane aflate în anturajul său. Având în vedere că din poziţia de primar Klaus Iohannis s-a pretat la astfel de acţiuni, nu ar fi exclus să nu facă acelaşi lucru şi din funcţia de preşedinte al României. Astfel că, după Traian Băsescu, românii s-ar putea confrunta cu un şef de stat care să continue modeul promovat de actualul lider de la Cotroceni, prin sfidarea Constituţiei şi promovarea acoliţilor săi pentru a dobândi contracte preferenţiale cu statul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ