Asul din mâneca lui CĂTĂLIN PREDOIU în lupta cu KLAUS IOHANNIS

| 04 aug, 2014

Candidaţi preşedinţie 2014. PDL este nemulţumit de prestaţia modestă a liderului PNL, care ţine capul la cutie de teamă să nu-şi erodeze imaginea.

Cătălin Predoiu candidat. Mânat de curajul furnizat de prestaţia de la Congresul comun al PNL şi PDL şi de dorinţa de a fi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Cătălin Predoiu încearcă pe zi ce trece să demonstreze că el este mai bun decâ Klaus Iohannis şi că merită să fie nominalizat în cursa pentru cea mai importantă funcţie în stat.

La sfârşitul săptămânii trecute Cătălin Predoiu a lansat un nou atac la adresa preşedintelui PNL având ca obiect dosarul de incompatibilitate pentru care Klaus Iohannis se judecă cu ANI în justiţie. Fostul ministru din perioada guvernării Boc a menţionat pericolul pe care îl reprezintă un verdict negativ pentru Alianţa PNL-PDL în cazul în care justiţia decide în plină campanie electorală să îl declare pe liderul liberal incompatibil.

Citeşte şi: CĂTĂLIN PREDOIU CANDIDAT. Predoiu speră să dea lovitura în prelungiri

Candidaţi preşedinţie 2014. Având în minte dosarul de incompatibilitate al liderului liberal şi riscurile pentru PNL şi PDL, prim-vicepreşedintele democat-liberalilor a afirmat că trebuie cerută şi părerea unui expert în drept constituţional, care să explice riscurile desemnării lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din această toamnă. „Eu am făcut propriile mele evaluări și nu vă ascund anumite îngrijorări. Sunt convins că și colegii din PDL și PNL le fac la rândul lor. Decizia politică implică responsabilitate politică. Eu voi spune ce am de spus în alianță (…) E nevoie de un sfat juridic specializat, calificat și neimplicat politic. Adică o opinie legală independentă din partea unui specialist în drept constituțional și administrativ. Imunitatea penală e una, incompatibilitatea administrativă e altă instituție juridică”, a declarat Cătălin Predoiu pentru DCNews.

Cătălin Predoiu nu se află la prima tenativă de subminare a candidaturii lui Klaus Iohannis. Săptămâna trecută, invitat într-o emisiune la postul B1 TV, prim-vicepreşedintele PDL îşi arăta în continuare disponibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Mai mult, liderul PDL a conturat chiar şi modul în care s-ar putea menţine în cursa pentru desemnarea candidatului Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL. Cătălin Predoiu a sugerat că, în ciuda faptului că în acest moment preşedintele PNL este mai bine cotat în sondaje decât oricare alt candidat al PNL şi PDL, democrat-liberalii ar putea cere refacerea sondajelor. Liderul democrat-liberal doreşte ca anchetele sociologice să aibă loc lunar în toate lunile dinaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Klaus Iohannis candidat. Toate aceste încercări ale lui Cătălin Predoiu de a submina candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale nu sunt făcute fără ştirea şi acordul lui Vasile Blaga. PDL este nemulţumit de prestaţia modestă a liderului PNL, care ţine capul la cutie de teamă să nu-şi erodeze imaginea. Totodată, stimulat de lipsa din spaţiul public a liderului liberal, Cătălin Predoiu încearcă să ocupe prim-planul scenei politice prin lansarea de mesaje care să îl crească în sondajele de opinie. Pe lângă atacuri gratuite la adresa guvernului, liderul democrat-liberal sapă zilnic la fundaţia candidaturii lui Klaus Iohannis prin atacuri subtile, în speranţa că el va fi candidatul ales al Alianţei PNL-PDL. Din păcate pentru Cătălin Predoiu, timpul de care dispune pentru a-l depăşi pe liderul PNL în preferinţele electoratul este mult prea scurt. Din acest motiv, fostul ministru al Justiţiei încearcă în fel şi chip să demonstreze că el trebuie să fie alesul celor două partide din opoziţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 2014
Daniel Vasile
Presedinte
sper ca domnul Catalin Predoiu sa ajunga candidat. Iohanis nu are nici macar o sansa..... Multa Bafta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ