KLAUS IOHANNIS.Până la etnie şi religie, marile probleme ale lui Iohannis sunt legate de nerespectarea legii

| 03 aug, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Legea nu ţine cont de religie sau etnie şi este aceeaşi pentru toţi. Că sunt unii procurori care discriminează în funcţie de apartenenţa politică, asta e altă poveste.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Am văzut tot felul de discuţii în ultimele zile despre dificultatea lui Iohannis de a fi ales preşedinte din cauza faptului că ar fi etnic german sau pentru că nu este de religie ortodoxă. Dar nu aceasta este adevărat problema a lui Iohannis, ci legea. Până la a-şi pune probema dacă românii vor pune sau nu ştampila pe Iohannis, susţinătorii săi trebuie mai întâi să vadă dacă neamţul poate sau nu candida. Curtea Constituţională i-a dat lui Iohannis o lovitură grea prin motivarea deciziei în cazul incompatibilităţii, afirmând că sintagma „aceeaşi funcţie” din Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor publice, se referă la orice funcţie eligibilă, nu doar la funcţia care a generat incompatibilitatea sau conflictul de interese. ANI l-a găsit incompatibil pe Iohannis în aprilie 2013, iar acum procesul a ajuns la ÎCCJ, dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate, însă ANI a făcut recurs.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Pactul Băsescu-Iohannis-Blaga, dezvăluit

 

Dar aceasta nu este singurul caz în care Iohannis este certat cu legea. Preşedintele PNL mai are încă de dat explicaţii cu privire la casele pe care le deţine. Ar fi chiar ironic, dacă Iohannis va ajunge la Cotroceni, să fie primul preşedinte al României după aproximativ 40 de ani al cărui nume nu se termină în “escu”, dar care moşteneşte de la predecesorul pasiunea pentru însuşirea caselor din proprietatea publică (vezi cazul Băsescu-Mihăileanu).

 

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. De ce tace Iohannis?

 


Iohannis a reuşit, din banii de la nuntă, salariul de profesor şi meditaţii, după cum singur a declarat, să îşi cumpere cele 6 proprietăţi, 3 case şi 3 apartamente. De-ar câştiga toţi profesorii atât de mult, România ar fi mai bogată decât oricare stat arab. La fel, dacă ceea ce a spus Iohannis ar fi adevărat, atunci afacerea prin care a pus mâna pe două imobile în centrul Sibiului n-ar mai fi fost anchetată pentru fals.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. După ce s-a văzut cu sacii în căruță, candidatul dreptei a plecat în vacanță


Aşadar, putea fi Iohannis şi taliban şi n-ar fi fost o problemă originile sale, atât timp cât legea nu i-ar fi permis să candideze. Urmează să vedem dacă verdictul ÎCCJ va fi dat înainte de alegeri, sau după, când preşedintele în exerciţiu va beneficia de imunitate. Dar aceasta este o altă discuţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 2014
Johnny
Iohanis
Neamtul va fi ca presedinte mai bun decat oricare alta persoana chiar si asa cu acuzele de furt de case. Orice neamt e mai cinstit decat marea majoritate a politicienilor romani. In plus nemtii sunt mai practici decat romanii , astfel ca Iohanis va avea o politica mai avantajoasa pentru Romania.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ