MRU CANDIDAT. MIHAI RĂZVAN UNGUREANU îşi consolidează statutul de eternă rezervă

| 01 aug, 2014

MRU CANDIDAT. Ambiţiile prezindenţiale ale fostului premier s-au reactivat, Mihai Răzvan Ungureanu începând încă de săptămâna trecută să dea semnale că îşi doreşte să fie luat din nou în calculele pentru Cotroceni.

MRU CANDIDAT. Vrabia mălai visează! Mihai Răzvan Ungureanu încă nu renunţă la gândul de a fi candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale. Prim-vicepreşedinte PDL a declarat, miercuri, că nu a renunţat definitiv la candidatură, însă a arătat că decizia privind prezidenţiabilul care va intra în cursa din toamnă pentru Cotroceni aparţine PNL şi PDL.

“Nu am renunţat definitiv la candidatura la alegerile prezidenţiale, dar depinde de voinţa partidelor”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Citeşte şi: MONICA MACOVEI, MRU și CĂTĂLIN PREDOIU se încaieră pentru o poziție vândută deja liberalilor

Mihai Răzvan Ungureanu candidat. Proaspăt trecut cu arme şi bagaje în tabăra PDL, Ungureanu pare că începe să fie nemulţumit doar cu funcţiile negociate în urma cedării pe tavă a Forţei Civice, iar acum visează la mai mult. Ambiţiile prezindenţiale ale fostului premier s-au reactivat, Ungureanu începând încă de săptămâna trecută să dea semnale că îşi doreşte să fie luat din nou în calculele pentru Cotroceni. MRU a contestat atunci desemnarea prezidenţiabilului PNL-PDL pe baza sondajelor de opinie, considerând că aceasta nu este soluţia potrivită şi precizând că preferă în schimb, “o decizie politică”.

Cătălin Predoiu candidat. Aluziile mai mult sau mai puţin evidente ale fostului premier s-au lovit imediat de poziţia fermă a lui Vasile Blaga, căruia nici prin cap nu i-a trecut să-l includă în măsurătorile sociologice şi pe MRU, replicând hotărât că Ungureanu, fiind astăzi membru PDL, trebuie să respecte hotărârile partidului, mai precis susţinerea lui Cătălin Predoiu ca prezidenţiabil.

“Viaţă e lungă, e loc pentru toţi”, a spus atunci Vasile Blaga.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu nu se împacă cu statutul de fost candidat

Cu alte cuvinte, mai stai o tură, MRU ! Cu toate acestea, Ungureanu nu pare a fi încă dispus să facă tuşa pentru cel puţin cinci ani de acum încolo, reiterând ideea conform căreia desemnarea prezidenţiabilului nu ar trebui să se bazeze în totalitate pe sondajele de opinie, acestea fiind în opinia sa doar “o poză de moment, un element de control al drumului, un jalon”.

“Contează trei lucruri: profilul, voinţa partidelor şi susţinerea electorală (...) Ştiu de ce sunt capabil şi ce pot face (...) Când aceste trei elemente se suprapun în sens pozitiv, atunci ai de-a face cu un candidat viabil”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Citeşte şi: Candidaţi preşedinţie 2014. De ce votul PNL privind demisia lui TRAIAN BĂSESCU este aproape irelevant

Candidaţi preşedinţie 2014. În ciuda declaraţiilor diplomatice făcute vizavi de Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, Ungureanu nu ratat totuşi ocazia de a-i înţepa pe cei doi, declarându-se împotriva “meritului structural fără luptă”, aluzie la faptul că atât Iohannis, cât şi Predoiu au fost propulsaţi pe funcţii înalte în partidele lor, fără a parcurge treptele unei evoluţii fireşti.

Asistăm astfel la situaţia tragi-comică în care observăm din ce în ce mai multe persoane care îşi anunţă mai mult sau mai puţin voalat candidatura pentru Cotroceni, în timp ce aceleaşi persoane ne vorbesc despre importanţa de a avea un candidat unic al dreptei la alegerile prezidenţiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 2014
Victoria
Vrem MRU viitorul presedinte al Romaniei! MRU ar putea candida independente. Suntem multi alaturi de dumneavoastra. Concentrati-va pe electoratul urban. Mult succes MRU!
01 aug, 2014
Daciada P
ce mai face sotia (?)consultantului Sultanescu:
scrie prezindential in loc de prezidential
si ne da lectii de analiza politica
invata dna sa scrii,apoi da-i si analizeaza

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ