Candidatul Dreptei. KLAUS IOHANNIS tace, alții speră

| 31 iul, 2014

Candidaţi preşedinţie 2014. Faptul că preşedintele PNL, Klaus Iohannis, lipseşte din spaţiul public, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, nu este o întâmplare.

Candidaţi preşedinţie 2014. După Congresul comun al PDL şi PNL de la sfârşitul săptămânii trecute, unde cele două partide au aprobat protocolul de fuziune, Klaus Iohannis a dispărut de pe scena publică, lăsându-i pe o serie de lideri democrat-liberali să viseze la o nominalizare pentru alegerile prezidenţiale.

Nu este pentru prima dată când liderul liberal dispare şi intră în silenzio stampa. De când se află la conducerea PNL, edilul Sibiului a ieşit în public de puţine ori, de fiecare dată făcând-o inconsistent, fără a se remarca cu un mesaj propriu. De fapt, Klaus Iohannis s-a transformat în portavocea lui Traian Băsescu. De fiecare dată când şeful statului se exprimă pe un subiect, liberalul iese şi repetă acelaşi mesaj.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Faptul că preşedintele PNL lipseşte din spaţiul public, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, nu este o întâmplare. Nevând o viziune asupra funcţiei prezidenţiale şi neputând prezenta un program pentru România, Klaus Iohannis preferă să se ascundă şi să nu spună nimic pentru a nu-şi arăta lipsa de consistenţă, încercând astfel să se ghideze după expresia românească: dacă tăceai, filosof rămâneai.

Mihai Răzvan Ungureanu candidat. Încurajat de faptul că liderul liberal este scump la vedere, proaspătul membru PDL, Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că nu renunţă la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. „Am în continuare dialog cu PNL şi PDL. Dacă există viziune şi înţelepciune, se poate ajunge la un candidat comun. Îmi doresc să fiu acest candidat, să fiu votat şi de cei care au carnet PDL, şi de cei de la PNL.”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu într-un interviu acordat recent pentru Adevărul.

Cătălin Predoiu candidat. Nici Cătălin Predoiu nu se lasă mai prejos şi îşi arată în continuare disponibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale chiar dacă sondajele nu prea îi dau şanse. Invitat în emisiunea „Evenimentul Zilei”, de pe B1 TV, Cătălin Predoiu a conturat formula prin care s-ar putea menţine în cursă, chiar dacă Iohannis ar fi desemnat pentru momentul candidatul Alianţei PNL-PDL.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu nu se împacă cu statutul de fost candidat

După cum a lăsat să se înţeleagă candidatul oficial al PDL, nu este exclus ca formaţiunea sa să ceară refacerea sondajelor. Prim-vicepreşedintele democrat-liberal se exprimă pentru reluarea studiilor sociologice în lunile care au mai rămas până la scrutin, susţinând chiar şi că unii membri PNL şi-ar dori acest lucru.

Poziţia exprimată de liderul democrat-liberal arată că de fapt PDL este complet nemulţumit de prestaţia lui Klaus Iohannis şi îşi doreşte să ofere candidatul pentru alegerile prezidenţiale. În aceste condiţii, Cătălin Predoiu încearcă să umple golul comunicaţional creat de liderul PNL şi să valorifice contextul creat pentru a creşte în sondaje. Cum însă ofensiva comunicaţională declanşată de liderul democrat-liberal este oarecum tardivă, candidatul PDL mai are nevoie de timp pentru a-l ajunge din urmă şi a-l depăşi în sondaje pe Klaus Iohannis. Motiv pentru care propune refacerea ulterioară a sondajelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ