VICTOR PONTA CANDIDAT. Ce-a căutat neamțu-n discurs la Craiova

| 30 iul, 2014

Victor Ponta candidat. Habar n-am de teoria comunicării politice. Dar ceva practică zic că am. Și, pe deasupra, ochi și urechi, plus olecuță de creier în scăfârlie. Așa că o să scriu câteva idei, strict pe partea de comunicare, despre lansarea de la Craiova a lui Ponta.

- Lungul speech, radial, a fost dezvoltarea punctului-cheie: antiteza simbolică dintre ziditor și dărâmător. El e cel care vrea să (re)construiască tot ce a dărâmat ăla, să astupe găurile, inclusiv cele dintre oameni. Are nevoie de voturi să aducă pacea.

- De ce nu și-a amânat lansarea candidaturii pe motiv de inundații devastatoare și de coduri multicolore? Tocmai d-aia! Fiindcă, dincolo de dramele crunte ale oamenilor, comunicațional și politic, viața i-a dat premierului prilejul să fie el cel care face politică abia după ce rezolvă administrativ problemele semenilor săi.

- De ce a făcut referiri – deocamdată tangențiale și aparent necontondente – la etnia și confesiunea prezumtivului său contracandidat în turul doi? Fiindcă în alegeri se joacă și pe vulnerabilitățile adversarului. Iar Klaus Iohannis e și neamț, și luteran. Și vrea să fie președintele unui popor majoritar, și naționalist, și ortodox.

Mi se pare genial ca unui tip nespectaculos ca Ponta, care tocmai pe latura asta și-a construit și coordonat campania de imagine, i se reproșează că n-a fost spectaculos nici măcar în discursul de lansare a candidaturii la președinție. Altfel, abia aștept discursul spectaculos și însuflețitor al lui Iohannis. Dacă nu s-o îmbolnăvi între timp…

Citeşte şi: Victor Ponta va cere la Craiova sprijinul PSD pentru a candida la prezidenţiale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 2014
tadeus
Cum ti s-a parut schimbarea de sex a lui Tariceanu Devenit Gratiela de aseara de la TVR
Taricene mi-a placut aparitia ta de la TVR
Esti tare mai liberalule rosu
Sa dezonorezi niste oameni care au votat pentru tine
Vai mama ei de tara cu asemenea monstri
Nu cred ca nu ai vazut referatul DNA unde este politicul sau tu vroiai ca inainte sa porneasca cercetarile sa iti ceara acordul tie cum faceai cind erai Prim Ministru
Esti un las si un mincinos si ma mir ca te mai baga cineva in seama, poate Gratiela care s-a facut de ris aseara
01 aug, 2014
Habarnuam Eposibil
Unui ziarist care se autocaracterizeaza genial,i se pare genial ca Ponta face sau nu face ceva…
Geniile se apreciaza si se gratuleaza reciproc
Mie,care nu sunt asa dotat la intelect ca el,mi se pare genial,cum un ziarist genial,care evident presteaza si a castigat genial de mult in ultimii cel putin 10 ani,a gasit o chichita legala geniala de a beneficia de o garsoniera sociala..
Practic,un asistat social genial,beneficiind de o chirie modica,pe masura salariului lui mare,insa nu genial de mare…
Si ca parere particulara,mi se pare de o nesimtire geniala..desi el o considera,probabil, doar o “aroganta geniala”
01 aug, 2014
cantautor
Pana se imbolnaveste candidatul roman,neamt si luteran,te duci frumusel la Dl.Ghita ,prestezi ca de obicei,iei paralele..
Iti mai da si Sultanescu ,consilierul lui Ponta ,ceva,se aduna...
cu ce ti-a mai dat Voiculescu,se face o gramada
munca de deontolog este platita bine,e firesc...
o mai fi ramas ceva si din tainurile de pe timpurile privatizarilor "strategice" facute de Musetescu,ar fi si mai bine..
in rest,in tara,e bine...niste inundatii prapadite
dar astea sunt in fiecare an,e banal sa te ocupi cu asa ceva
nu intra banul in "tonomat"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ