Un fost lider al dreptei mizează pe victoria lui Victor Ponta

| 31 iul, 2014

Adrian Papahagi, fostul vicepresedinte PMP, nu crede în șansele dreptei de a câștiga alegerile prezidențiale. Într-o postare pe facebook, profesorul Papahagi subliniază riscurile la care se expun partidele de dreapta, mergând în alegeri exclusiv cu un discurs de tipul “Jos Ponta!”, fără idei noi, fără un proiect real și fără viziune.

Ieșirea de sub papucul politic al doamnei Udrea pare să îi fi făcut un munte de bine profesorului Adrian Papahagi. După ce a spus “Adio, PMP!” și a trântit ușa fundației după el, Papahagi a tras adânc în piept o gură de luciditate și încearcă acum să se raporteze echidistant la evenimentele care se petrec pe scena politică.

Cu o rigoare de filolog, Adrian Papahagi analizează modul în care prim-ministrul Victor Ponta se adresează, în campania pentru prezidențiale, tuturor alegătorilor, și nu doar electoratului tradițional al social-democraților.

În replică, susține Papahagi, dreapta nu oferă decât o campanie negativă la adresa premierului și a PSD: “Ce face dreapta pentru a para? Sau pentru a preveni? Cum își apără teritoriul? OK, s-au unit PDL+FC cu PNL. Dacă tot ce ne vor oferi până în octombrie e spectacolul desemnării candidatului, am încurcat-o.”

Citeşte şi: ADRIAN PAPAHAGI prevede un viitor luminos pentru ELENA UDREA: sala de aerobic și SPA

Adrian Papahagi consideră expirate în ochii alegătorilor lozincile cu valorile euroatlantice și gargara loviturii de stat, iar în afara de vechile idei din 2012, reciclate sub diverse brand-uri politice noi – PMP sau ACL, partidele de dreapta nu par a fi în stare să propună proiecte și mesaje convingătoare pentru nevoile actuale ale electoratului.

“Dreapta nu va câștiga cu un discurs pur defensiv (apărăm statul de drept, justiția, valorile europene, bla bla). Am epuizat acest discurs în vara lui 2012”, scrie fostul membru al Partidului și Fundației Mișcarea Populară.

În plus, “Ponta e prea recent și abil ca să fie perceput ca un pericol”, motiv pentru care victoria premierului în alegerile prezidențiale nu poate fi blocată de actualele partide de dreapta. Cei ce se revendică de dreapta “trebuie doar să răspundă convingător la întrebarea: <>”, iar deocamdată aceștia eșuează lamentabil în a propune lucruri relevante pentru populație.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 2014
2GHf6oMRC
c6SjhCt9AM
With havin so much content do you ever run into any pebrloms of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of unique content I've either written myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any methods to help protect against content from being ripped off? I'd truly appreciate it.
01 aug, 2014
IZAURA
N-A VRUT SĂ MAI STEA IN PMP SĂ CULEAGĂ SUCCESURILE ACESTUI PARTID ... CĂCĂCIOSUL ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ