De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?

| 31 iul, 2014

Victor Ponta candidat. Marţi, în prezenţa a aproximativ 6000 de social-democraţi, premierul Victor Ponta şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia României în cadrul Consiliului Naţional al PSD ce a avut loc la Craiova.

Victor Ponta preşedinte. Sub sloganul “România puternică - schimbare până la capăt”, Victor Ponta a propus un model nou de preşedinte, un “preşedinte al românilor” şi totodată un “garant al corectitudinii”. Rezoluţia privind candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României a fost votată în unanimitate, toţi cei 6.000 de social-democraţi prezenţi fiind de acord. În prezenţa colegilor săi din Partidul Social Democrat, premierul Victor Ponta a arătat că “schimbare până la capăt” nu înseamnă doar dispariţia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, ci mai ales “curajul de a schimba tot ce a mers rău în aceşti zece ani”. Astfel, preşedinţia lui Victor Ponta ar fi răspunsul la scandalurile, războaiele politice şi umilinţele care au dezbinat România în ultimul deceniu.

“Tuturor celor care s-au săturat de Băsescu, dar şi celor care s-au săturat de scandal, de războaie politice şi de umilinţe, le spun că există o soluţie, o Românie schimbată în bine”, spune Victor Ponta. De altfel, poate diferenţa fundamentală între ceea ce propune Victor Ponta şi actualul model este aceea că primul-ministru înţelege rolul de mediator pe care ar trebui să-l aibă un preşedinte. Căutarea unei soluţii, invitarea la dialog contravin astfel naturii conflictuale a preşedintelui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Pentru cine nu a înţeles discursul lui Victor Ponta – de când e o ruşine să fii ortodox?

Preşedintele românilor. Totodată, premierul a arătat că este încrezător în şansele sale de a deveni un “preşedinte al românilor”, şi nu un preşedinte al României care să fie împotriva românilor. “Mă întreabă foarte mulţi de ce cred că pot să fiu preşedintele românilor. Pentru că îmi doresc infinit mai mult să fiu preşedintele românilor, decât al României. Am avut în ultimii ani un preşedinte al României care a fost împotriva românilor. Avem nevoie de un preşedinte al oamenilor, nu al unui sistem, al unor instituţii... (...) Sunt acel candidat care vrea să schimbe fundamental tot ce a fost rău, acel candidat care vrea să fie un preşedinte al românilor, nu un nume pe un birou la Cotroceni”, declară primul-ministru.

Citeşte şi:  VICTOR PONTA CANDIDAT. Ce-a căutat neamțu-n discurs la Craiova

Dincolo de declaraţiile şi acţiunile premierului care demonstrează că un nou model de preşedinte este posibil, rămân câteva argumente irefutabile care arată că dacă va ajunge la Cotroceni, Victor Ponta va fi cu siguranţă un preşedinte diferit de predecesorii săi. După cum remarcam şi aici pe obiectiv.info, dacă ar ajunge Preşedinte, România ar avea cel mai tânăr preşedinte din Europa, un preşedinte care la Revoluţia din 1989 avea mai puţin de 18 ani şi care astfel, nu s-a format în anii comunismului. Ar fi pentru prima dată când România ar avea un preşedinte necomunist. Delimitându-se total de trecutul de dinainte de 89’, România ar avea în acest fel şansa cu adevărat, de a face pasul către o schimbare reală.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 oct, 2014
mihai
railor, lasati-o sa castige o paine necinstit
31 iul, 2014
Antrax
tanara bolsevica
Alexandra, esti de-o prostie ce frizeaza patologicul. Lasa-te de meseria asta si fa tuturor un bine, nu vota, nu procrea!
31 iul, 2014
Duracell
Draga Alexandra Radu,
Am citit doar comment-urile si titlul acestui articol si ... am citit tot. Nu te intreb daca esti membra a unui partid dar vad ca simpatizezi cu PSD. Eu cred ca mai bine iesim la o cafea impreuna, un suc, poate ne si iubim putin?! Vrei, scumpa mea?
31 iul, 2014
Alexandra Radu-ziarist
sa-l intreb pe Dl.Prof Sultanescu,coordonatorul si sfetnicul nostru...
este si consilierul lui Ponta..
este si profesor la Stefan Gheorghiu
dar nu sunt sigur ca ne lasa sa "iubim" si pe altii,in afara de Dl.Ponta
oricum,multumesc pentru aprecieri
sa ai viata lunga,ca si marca pe care o reprezinti
31 iul, 2014
doras
Alexandra, desi esti tanara , mentalitatea ti-e de comunist sadea. Un mitoman, un plagiator, un fanfaron, prost de bubuie, ce n-a facut nimic notabil pana a se cocota in varful piramidei. Esti platita sa scrii tampenii si neadevaruri. Demna reprezentanta a "tinerei generatii, cu nimic deosebita de cei ce v-au indoctrinat. Probabil te adaptezi si tu:latri in continuare ceea ce vrea "seful" sa auda. Asta te arata in toata uraciunea si micimea ta. Voi": niste rai si niste fameni, E rusine omenirii sa va zica voua :oameni"... Am crezut ca tanara generatie va fi mai altfel dar , ramane cum am stabilit: arivismul si neamul prost nu ne vor parasi, ne pierdem vremea de pomana, ce naste din pisica, soareci mananca...
31 iul, 2014
Bianca Dragusatu
eu cred ca va fi un presedinte altfel,asa cum zice ziarista,dar din alte motive:
1.va fi un luptator puternic impotriva DNA si ANI(cu parchetul general nu are probleme,ca acolo dispun colegul si varul)
2.isi va apara penalii in fata justitiei,nu ii va lasa singuri...
il va ajuta si pe Constantinescu sa continue tratamentul cu mici,in SUA
il va ajuta pe socru,sa nu fie bagat in scandalul Fundulea
3.irefutabil,va fi apreciat de intreaga comunitate internationala,pentru contributia lui in domeniul dreptului(si ma refer aici la lucrarea de doctorat,copiata,dar magnifica)
4.a reusit privatizari de succes ca PM ,de 3 ani:Oltchim,Posta R,CFR marfa,etc...urmeaza altele si mai de succes
5.cunoaste Dubaiul,ca pe propria circumscriptie electorala,deci poate atrage investitori si din China si din Rusia
6.a fost seful corpului de control al lui Nastase,asa suntem siguri ca privatizarile Petrom,BCR,etc au fost corecte...
7.a fost un procuror bun,scrie prin presa ca a rezolvat numeroase dosare tari..(nu cu cec-uri si BO ca altii)
8.n-a fost comunist,doar parintii lui poate...strabunicii din Albania,sigur nu au fost,acolo era un capitalism salbatic
si pentru aceste motive,plus altele,dumnealui are sigur votul meu,in turul 3 al alegerilor
te pupam,Victor:Bianca si Printul

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ