De ce va fi Victor Ponta un preşedinte altfel?

| 31 iul, 2014

Victor Ponta candidat. Marţi, în prezenţa a aproximativ 6000 de social-democraţi, premierul Victor Ponta şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia României în cadrul Consiliului Naţional al PSD ce a avut loc la Craiova.

Victor Ponta preşedinte. Sub sloganul “România puternică - schimbare până la capăt”, Victor Ponta a propus un model nou de preşedinte, un “preşedinte al românilor” şi totodată un “garant al corectitudinii”. Rezoluţia privind candidatura lui Victor Ponta la preşedinţia României a fost votată în unanimitate, toţi cei 6.000 de social-democraţi prezenţi fiind de acord. În prezenţa colegilor săi din Partidul Social Democrat, premierul Victor Ponta a arătat că “schimbare până la capăt” nu înseamnă doar dispariţia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, ci mai ales “curajul de a schimba tot ce a mers rău în aceşti zece ani”. Astfel, preşedinţia lui Victor Ponta ar fi răspunsul la scandalurile, războaiele politice şi umilinţele care au dezbinat România în ultimul deceniu.

“Tuturor celor care s-au săturat de Băsescu, dar şi celor care s-au săturat de scandal, de războaie politice şi de umilinţe, le spun că există o soluţie, o Românie schimbată în bine”, spune Victor Ponta. De altfel, poate diferenţa fundamentală între ceea ce propune Victor Ponta şi actualul model este aceea că primul-ministru înţelege rolul de mediator pe care ar trebui să-l aibă un preşedinte. Căutarea unei soluţii, invitarea la dialog contravin astfel naturii conflictuale a preşedintelui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Pentru cine nu a înţeles discursul lui Victor Ponta – de când e o ruşine să fii ortodox?

Preşedintele românilor. Totodată, premierul a arătat că este încrezător în şansele sale de a deveni un “preşedinte al românilor”, şi nu un preşedinte al României care să fie împotriva românilor. “Mă întreabă foarte mulţi de ce cred că pot să fiu preşedintele românilor. Pentru că îmi doresc infinit mai mult să fiu preşedintele românilor, decât al României. Am avut în ultimii ani un preşedinte al României care a fost împotriva românilor. Avem nevoie de un preşedinte al oamenilor, nu al unui sistem, al unor instituţii... (...) Sunt acel candidat care vrea să schimbe fundamental tot ce a fost rău, acel candidat care vrea să fie un preşedinte al românilor, nu un nume pe un birou la Cotroceni”, declară primul-ministru.

Citeşte şi:  VICTOR PONTA CANDIDAT. Ce-a căutat neamțu-n discurs la Craiova

Dincolo de declaraţiile şi acţiunile premierului care demonstrează că un nou model de preşedinte este posibil, rămân câteva argumente irefutabile care arată că dacă va ajunge la Cotroceni, Victor Ponta va fi cu siguranţă un preşedinte diferit de predecesorii săi. După cum remarcam şi aici pe obiectiv.info, dacă ar ajunge Preşedinte, România ar avea cel mai tânăr preşedinte din Europa, un preşedinte care la Revoluţia din 1989 avea mai puţin de 18 ani şi care astfel, nu s-a format în anii comunismului. Ar fi pentru prima dată când România ar avea un preşedinte necomunist. Delimitându-se total de trecutul de dinainte de 89’, România ar avea în acest fel şansa cu adevărat, de a face pasul către o schimbare reală.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 iul, 2014
ovi
vise,maica,vise!
Va fi un presedinte altfel pentru simplul motiv ca il va urma pe Geoana...Adica va fi presedinte doar cu gandul,pentru o noapte...Johannis va fi urmatorul presedinte...
31 iul, 2014
lolache bipedul
"garant al corectitudinii",adica a plagiat exact,cuvant cu cuvant...?
pacate de tinerete ale unui tip care nu avea 18 ani la Revolutie?
pai pare ca e necomunist ca varsta si comunist sadea in apucaturi..
doar Elena C era mai ahtiata ca el dupa doctorate..
In plus,nu se stie inca precis:a stat la masa cu Duicu,sau cu Obama?
eu cred ca a stat si cu Duicu si cu Putin...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ