Bătaie ca-n șapte păcate pe dreapta. Protagoniștii - aceiași MRU și Udrea

| 31 iul, 2014

Udrea MRU. Războiul declarațiilor dintre Elena Udrea și Mihai Răzvan Ungureanu continuă cu o nouă serie de atacuri.

Udrea MRU. Față de etapa scrisorilor deschise dintre cei doi politicieni, sesiune deschisă de fostul șef SIE, acum Udrea a fost cea care a lansat prima săgeată otrăvită, legându-se de faptul că tot mai multe organizații județene ale Forței Civice fac pasul către PMP în semn de protest față de fuziunea prin absorbție dintre PDL și FC. Răspuns lui MRU nu a întârziart să apară, defensiva fiind una pe măsură.

Elena Udrea nu a ratat ocazia să se anunțe că membrii partidului pe care MRU s-a hotărât să-l dea PDL în schimbul unei funcții de conducere în fruntea democrat-liberalilor nu sunt dispuși să accepte lipirea celor două partide cu forța, motiv pentru care s-au refugiat în PMP. "Un număr semnificativ de foşti membri FC refuză topirea în PDL 'cu forţa', decisă de domnul Mihai Razvan Ungureanu pentru propriul interes politic. (...) Cei care au crezut în Forţa Civică sunt dezamăgiţi de leadership-ul slab care a dus la rezultatul de 2% din alegerile europarlamentare şi care, din neputinţa de a creşte acest proiect, a decis să-i pună cruce". Liderul PMP pare că nu a gândit până la capăt ceea ce afirmă.

Citeşte şi: MRU îi face cereri de prietenie Elenei Udrea

Forţa Civică. În primul rând, ori că au rămas în Forța Civică, ori că au trecut la PMP, oamenii lui MRU tot în brațele unor democrat-liberali sfârșesc, PMP nefiind decât o mână de pedeliști care s-au reinventat peste noapte. În al doilea rând, nu că am ține neapărat să-i luăm partea lui MRU, dar de dragul corectitudinii editorialiste trebuie să amintim că Udrea nu avut nicio reacție (lucru de așteptat) atunci când filiale județene întregi ale PMP au trecut la PNL. Atunci, președintele formațiunii nu a ieșit să zică public că membrii partidului pe care îl conduce sunt nemulțumiți de leadership-ul slab sau de rezultatele dezastruoase de la europarlamentare. Nu în ultimul rând, trebuie subliniat faptul că Udrea se leagă și de scorul stagnant al Forței Civice, argumentând că imposibilitatea lui MRU de a fi o locomotivă pentru partid a condus și la situația în care FC se va pierde în PDL, în condițiile în care imaginea ei în prim-planul afișelor de campanie ale PMP nu a ajutat partidul foarte tare.

Citeşte şi: PMP: Tot mai multe organizaţii ale FC aderă la Mişcarea Populară

MRU Băsescu. În colțul opus al scenei de box, MRU îi răspunde pe măsură protejatei lui Băsescu, lăsând, în același timp, loc de intrepretare cu privire la unele acțiuni viitoare. După ce a sfătuit-o pe Udrea să-i păstreze pe dezertorii plecați de la FC, fostul premier o sfătuiește pe acesta să-și coordoneze părerile cu cele ale lui Diaconescu, punând astfel paie pe foc în cazul suspiciunilor de rocadă la prezidențiale între Diaconescu și Udrea. "Dacă este posibil, ar fi benefic să vă coordonaţi acţiunile cu celălalt membru al PMP şi, în acelaşi timp, candidat al partidului dumneavoastră la prezidenţiale, Cristian Diaconescu. În timp ce dumneavoastră vorbeaţi în termenii elogioşi cu care m-aţi obişnuit, domnul Diaconescu mă cheamă alături de domnia sa în PMP. "Acum întrebările care se pun sunt: Cine conduce de fapt PMP? PMP există cu adevărat sau e doar o construcţie politică imaginară? Sper că vă daţi seama că dacă, prin absurd, eu şi Monica Macovei (şi ea chemată în PMP) am accepta să venim în PMP, primul lucru pe care l-am face ar fi să va dăm afară din partid, pe motive etice, şi pe dumneavoastră, şi pe toţi cei care, flămânzi fără obraz ai politicii româneşti, v-au însoţit?". Pe de altă parte, este imposibil ca citind răspunsul lui Mru să nu intrăm la bănuili privind o posibilă colaborare între MRU și Macovei, doi răzvrătiți cu gânduri prezidențiale ai PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 iul, 2014
cantautor
pe dreapta se bat ca-n sapte pacate...
poate se ajunge la spital
cu guvernarea de stanga se ajunge ,la inundatii ,sa moara oameni
ajung sigur la morga
pe dreapta sunt ca intr-un ring de box
pe stanga,sunt ca la probele de atletism:castiga cel care fuge mai repede de raspundere..
daca este sa ne luam dupa Sultanescu,Palada si acolitii,castiga sigur Ponta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ