Decizie fără precedent a statului California

| 04 aug, 2014

Peluza verde din faţa casei, simbol al stilului ''American Way of life', este pe cale să devină indezirabilă în California, care este afectată de o secetă extremă şi unde programul 'gazon contra dolari' a luat amploare, informează luni AFP.

'Lumea uită că locuim în deşert. De ce vor atunci ca grădina lor să arate ca dealurile verzi din Midwest?', se întreabă Larry Hall, un muzician de jazz, care a decis să-şi smulgă gazonul din faţa casei sale din Los Angeles, pentru a instala o grădină mai potrivită cu clima de aici. 'Ne gândeam de multă vreme, dar peisagiştii sunt scumpi', spune soţia sa Barbara Hall.

Programul 'gazon contra dolari' din oraşul Los Angeles le-a permis să facă pasul. Municipalitatea oferă 3 dolari la o treime de metru înlocuit cu pietre, roci, cactuşi şi alte plante mediteraneene, care nu consumă atâta apă.

Acest program s-a extins peste tot în California, confruntată cu o secetă extremă în ultimii trei ani, care a afectat pânza freatică subterană şi rezervoarele şi afectează aprovizionarea cu apă a celor 38 de milioane de locuitori. Guvernatorul statului, Jerry Brown, a luat în urmă cu două săptămâni măsuri de urgenţă vizând stropirea peluzelor, cu interdicţia de a nu fi udate mai mult de două ori pe săptămână sau cu sisteme de jeturi automate care inundă trotuarele şi aleile.

În presa locală, mesajele destinate cititorilor sunt pline de interdicţii privind stropirea peluzelor sau a terenurilor de golf, în condiţiile în care şi agricultorii sunt supuşi restricţiilor. Cu facturi la apă care au crescut cu 60% este lesne de înţeles de ce multă lume a făcut apel la astfel de grădini mediteraneene, care folosesc un sistem ce udă plantele cu parcimonie, direct la rădăcină.

Tag-uri: California, desert, gazon, SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ