Becul care luminează de 113 ani

| 29 sep, 2014

Becurile cu incandescenţă sau cele cu filament obişnuit funcţionează de obicei între 1.000 şi 2.000 de ore, dar un bec electric a rămas aprins aproape 1 milion de ore, sau aproximativ 113 ani.

Aflat într-o staţie de pompieri din Livermore, California, acest bec electric a funcţionat aproape încontinuu de când a fost instalat prima oară, în 1901. Din cauza longevităţii sale, becul a primit numele de "Lumina Centenară".

Făcut din sticlă suflată manual, becul de 30 de waţi a fost produs de Shelby Electric Company şi a ajuns în Cartea Recordurilor fiind becul care a stat aprins cea mai lungă perioadă de timp, notează epochtimes.com.

Acesta a fost stins aproape o săptămână în timpul renovării clădirii în 1937. Apoi, în 2013, s-a crezut că becul s-a stricat în cele din urmă, dar ulterior s-a descoperit că reţeaua de electricitate avea o problemă, iar becul funcţiona în continuare.

În timp ce becul continuă să lumineze şi în prezent, puterea sa este de numai patru waţi de lumină. Pompierii din Livermore îl tratează ca pe o ”păpuşă de porţelan” şi au mare grijă de el.

Longevitatea sa a fost atribuită unui filament mai gros, dar un răspuns definitiv rămâne încă greu de stabilit. Un pompier a precizat că becul ”este probabil o ciudăţenie a naturii”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ