Fostul ministru Pantiş: Expertiza în DOSARUL ICA, efectul delirului economic al DNA

| 04 aug, 2014

Dosarul ICA. Sorin Pantis, una dintre cele 13 persoane puse sub acuzare de DNA si judecate in dosarul ICA, sustine ca intregul caz este rodul "delirului economic al specialistului DNA". Pantis l-a facut responsabil si pe Dacian Ciolos de declansarea procesului.

Dosarul ICA. "Expertiza prin care s-a evaluat prejudiciul in acest dosar este efectul delirului economic al specialistului DNA si o sa se dovedeasca acest lucru. Evaluarea prejudiciului se bazeaza pe falsuri, minciuna si erori economice. Evaluarea e facuta pentru a acuza cu orice pret", a spus fostul ministru al Comunicatiilor, luni dimineata, inainte de a intra la audieri la Curtea de Apel Bucuresti.

Sorin Pantis a sustinut ca prejudiciul constatat de DNA in dosar nu exista, ca pretul cu care s-a privatizat Institutul de Cercetari Alimentare este corect si ca "in evaluarea acelor active sunt doua terenuri asupra carora Institutul nu avea drept de proprietate, terenurile Busteni si Minulescu".

Dacian Ciolos atacat. Pantis l-a invinovatit si pe Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii, care ar fi acceptat sa implice ministerul in ancheta procurorilor. "Ministrul Dacian Ciolos, fara a avea nicio viza juridica legata de legalitatea constituirii ca parte, nici de un aviz economic care sa stabileasca ca prejudiciul este corect sau nu, Dacian Ciobos a dat curs cererii procuraturii, s-a constituit parte cu acel prejudiciu, pur si simplu si-a pus o semnatura fara sa aiba in spate avizele necesare.

Eu am fost ministru si stiu cum lucreaza un minister si cum trebuie sa lucreze un ministru. In consecinta, acela este un abuz", a spus Sorin Pantis.

Citeşte şi: GHEORGHE MENCINICOPSCHI: Mi-e silă de tot ce se întâmplă

Sorin Pantis a aparat corectitudinea operatiunii de privatizare a ICA, aratand ca "in comisia de licitatie eu nu cunosc sa fi fost membri ai partidului domnului Voiculescu", si a incheiat spunand ca procesul ICA nu e la sfarsit, ci "e de abia inceputul procesului".

Sorin Pantis a depus in luna iulie o cerere de stramutare a procesului ICA de la Curtea de Apel, cerere care i-a fost respinsa ca nefondata.

Dan Voiculescu si alte 12 inculpati au fost trimisi in judecata pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare. Pe fond, Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru fraudarea statului roman cu 60 de milioane de euro, iar Sorin Pantis la sase ani de inchisoare cu executare.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ