Politizarea justiției, obiectivul zero al mandatelor lui TRAIAN BĂSESCU

| 31 iul, 2014

Traian Băsescu şi Monica Macovei reprezintă exact oamenii care vor să distrugă ordinea democratică şi separaţia puterilor, atacând tocmai fundamentul statului de drept.

Indicaţiile date procurorilor, judecătorilor chiar şi organelor de control, cum ar fi poliţiştii, din partea decidenţilor politici sunt periculoase pentru ordinea firească a statului de drept. În acelaşi timp, paradoxal, cei mai grozavi autoproclamaţi apărători ai statului de drept, Traian Băsescu şi Monica Macovei reprezintă de fapt exact oamenii care vor să distrugă ordinea democratică şi separaţia puterilor, atacând tocmai fundamentul statului de drept.

Dezvăluirile făcute de foştii colegi de Guvern ai lui Traian Băsescu, Bogdan Nicolescu Duvăz şi Victor Babiuc ilustrează foarte clar portretul politicianului Băsescu, cel care vrea sub orice formă să controleze justiţia. Două episoade evocate de foştii colegi de partid ai lui Băsescu sunt cât se poate de concludente. În timpul unei şedinţe de Guvern din 1999, Băsescu îşi admonesta colegii din celelalte partide că nu au fost anunţaţi de arestarea unui prefect. „Este clar că comanda politică a fost dată din altă parte”, „era colegial să fim anunţaţi, să ştim să ne apărăm”. Declaraţiile actualului preşedinte, atunci ministru al Transporturilor, trădează o personalitate politică distructivă pentru actul de justiţie, o atitudine reprezentativă pentru regimul comunist, în care, după cum spunea şi Victor Babiuc, ordinele de arestare, reţinere s.a.m.d. se dădeau de la partid.

Citeşte şi: Victor Ponta: Am reuşit să eliberăm justiţia de sub controlul lui Traian Băsescu

Monica Macovei, viitor candidat pentru funcţia supremă în stat, înainte de 1989 ocupa funcţia în aparatul de represiune al PCR: justiţia comunistă. Obişnuită cu tot ceea ce înseamnă ordinele primite pe linie de partid, Macovei persistă în a da indicaţii procurorilor şi în România anului 2014. Fosta procuroare comunistă dictează din actuala funcţie de europarlamentar pistele pe care procurorii ar trebui să meargă spre exemplu în cazul Duicu.

Ca şi cum ar avea acces la dosar, Macovei ştie exact ce trebuie făcut pentru a se afla adevărul şi a se dispune pedepsele necesare, bineînţeles numai în cazurile care o interesează. Niciun cuvânt despre dosarul Bercea – Băsescu, dar foarte multe opinii legate de proceduri şi acţiuni în dosarul Duicu.

Trecând peste ipocrizia fără margini pe care cele două personaje o afişează de fiecare dată când vorbesc de independenţa justiţiei, este foarte periculoasă necesitatea de care aceştia dau dovadă în a controla magistraţii.

Citeşte şi: Dosarul Duicu: Andrei Bădin, realizatorul B1 TV, acuzat de şantaj în cazul Duicu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 2014
BĂSESCU ELENA
NU... JUSTIŢIA ESTE FOARTE INDEPENDENTĂ DEOARECE TATA A FOST DIRECTOR IN CABINETUL LUI CONSTANTIN DĂSCĂLESCU IN 1989 , ŞI NU A COLABORAT CU SECURITATEA .... NICI TANTI MONICA MACOVEI NU A AVUT TREABĂ CU SECURITATEA CU TOATE CĂ A FOST PROCUROR ..... DECI DE ACEEA AU MODIFICAT JUSTIŢIA IN BINE .... ACUM NU ŞTIU CE O SĂ SE INTIMPLE DUPĂ CE SE TERMINĂ MANDATUL LUI TATA .... O SĂ SE TERMINE ŞI EL ????
31 iul, 2014
dorina
justitia
Mai taci,tu!!!!Nu cred ce scrii,eu vad cu ochii mei proprii si personali,altceva.Deci,du-te de aici cu mizeriile!
31 iul, 2014
vasile Roaita
Sultanescule,copilule,tu ai absolvit Stefan Gheorghiu..
esti consilierul lui Ponta
el a fost si ramane discipolul nostru
nu mai da in noi,fosti ocupanti ai unor locuri caldute in aparatul de stat ,inainte de 1989...si dupa stima:liescu,Sarbu,Nicolai,VoiKulescu,Ghise,Nastase,Hrebenciuc,Abraham,Abramburica etc
iti multumim anticipat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ