Dosarul Basescu - Bercea: Informaţii noi, de o gravitate extraordinară

| 30 iul, 2014

Această nouă informație care îl implică pe președintela Traian Băsescu în dosarul de trafic de influență Bercea Mondial - Mircea Băsescu său este de o gravitate extraordinară.

Dezvăluirile cele mai recente din dosarul Bercea-Băsescu arată că beneficiarul misterios al sumelor folosite de familia lui Sandu Anghel pentru a-i asigura acesta libertatea, așa-zisul „bătrân de la București”, este chiar președintele Traian Băsescu, potrivit dezvăluirilor jurnalistului Lumea Justiției, Răzvan Savaliuc.

Sursa este chiar unul dintre anchetatori, care a studiat vreme îndelungată dovezile și interceptările din dosar. Această nouă informație care îl implică pe președinte în dosarul de trafic de influență al fratelui său este de o gravitate extraordinară, în condițiile în care reprezintă poate puntea cea mai clară în acest caz, care demonstrează că o parte dintre sumele date de familia Bercea drept șpagă ajungeau la Cotroceni.

Citeşte şi: DOSARUL BĂSESCU BERCEA. Scandalul Mondial continuă, noi înregistrări bombă cu Mircea Băsescu

Totuși, mai există o variantă în privința identității “bătrânului de la Bucuresti”. Avocatul Pavel Abraham a dezvăluit luni seara, la Antena 3, faptul că Florin Anghel, fiul lui Bercea, ar cunoaște identitatea acestui personaj suspect, liantul banilor murdari.

Ar fi vorba despre o persoană supranumită “Costică Nașu”, care ar avea 60-62 de ani, fiind un fost membru PDL. Acesta se pare că ar fi primit, conform procurorului Eugen Iacobescu, jumătate de milion de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru o intervenţie dedicată în justiție.

Acest fost democrat-liberal ar putea fi chiar președintele Traian Băsescu, dacă ținem cont că acesta s-a născut pe 4 noiembrie 1951, sau ar putea fi o persoană care ar fi făcut legătura între Mircea Băsescu şi preşedintele ţării, fiind astfel "cuplat" la rețeaua de crimă organizată sprijinită pe familia prezidenţială.

Dosarul Bercea-Băsescu se mișcă rapid prin instanță, ținând cont că Tribunalul Constanţa a respins, luni, solicitarea depusă de avocaţii lui Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, în dosarul privind şantajarea lui Mircea Băsescu.

Potrivit datelor procurorilor, la 1 noiembrie 2013 Florin Anghel, fiul lui Bercea, i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

Citeşte şi: Stenograme în scandalul Bercea Mondial-Mircea Băsescu

Banii au fost oferiți inițial pentru că Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Soluţia favorabilă ar fi fost cerută în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Controversele nu se opresc aici. Parchetul din Craiova, condus de Elisabeta Ponea, ştia încă din martie 2011 că interlopul Bercea Mondial încerca să intervină la naşul său, Mircea Băsescu. Informaţiile apar într-un raport al Inspecţiei Judiciare, prin care se analiza activitatea procurorului Eugen Iacobescu.

Acestuia i s-a retras dosarul lui Bercea Mondial pentru că ar fi furnizat presei informaţii din anchetă, fiind astăzi considerat unul dintre eroii din acest caz de șantaj, trafic de influență și mușamalizare, ale cărui rădăcini merg până la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iul, 2014
Stefan
Minciuni ordinare!
Acest ziarist este expert in denaturarea stirilor, cu scopul precis de a lovi in presedinte si de a slugari PSD-ul. Ne produci sila!
31 iul, 2014
NYKOS
MITA
Se vede de la o posta ca esti un PUPINCURIST basist , dupa ce pleaca mafiotul de la Cotroceni , pe cine mai pupi ?
30 iul, 2014
Vlad
Batranul de la Bucuresti
Batranul - (BA)sescu (TRA)ian. ( E nume codificat).
30 iul, 2014
Daciada P
dle Sultanescu,hai hotarati-va odata,cine este "batranul"?
Razvan S are o parere..
Abraham P are o alta parere..
dar voi,consilierii lui Ponta,ce parere aveti?
sau voi sunteti doar niste rame nevertebrate de la Stefan Gheorghiu?
30 iul, 2014
Mihaela Dragosteamea
dosarul-Duicu PSD-informatii-noi-de-o-gravitate-extraordinara
Premierul Victor Ponta s-a intalnit cu baronul PSD, Adrian Duicu la masa in data de 8 iulie 2013 la restaurantul Joseph din Capitala, scrie negru pe alb in rechizitoriul procurorilor DNA, detaliu mentionat de Gandul si de EVZ. Dupa intalnire, Duicu ii comunica lui Ionel Georgescu ca i-ar fi rezolvat problema numirii la conducerea Directiei Anti-Frauda din ANAF. Ponta a negat in urma cu cateva zile, cand in presa au aparut detalii despre aceasta intalnire, ca ar fi luat masa cu Duicu. "Şi eu pot să sun un prieten să spun că sunt cu Barack Obama la masă şi vă pun şeful Federal Reserve. Nu a fost domnul Duicu la mine să facă trafic de influenţă, au fost alţii", a spus Ponta la doua zile dupa aparitia informatiilor despre masa luata cu Duicu in oras.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ