De ce au fost reţinuţi Bercea Mondial şi fiica sa, Izaura Anghel. Motivarea judecătorilor

| 18 sep, 2014

Sandu Anghel zis Bercea Mondial şi fiica sa, Izaura Anghel, sunt acuzaţi că au încercat să mituiască un agent de la Penitenciarul Colibaşi, potrivit unui comunicat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Pe numele celor doi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore sub acuzaţiile de cumpărare de influenţă şi dare de mită, urmând să fie formulată propunerea de arestare preventivă către Tribunalul Argeş.

"Din probele administrate rezultă că suspectul Anghel Sandu (...), aflat în executarea unei pedepse în Penitenciarul Colibaşi, în perioada august-septembrie 2014 a abordat un agent de penitenciar şi i-a promis, în repetate rânduri, sumele de 1.000 de euro, respectiv 300 de euro, în schimbul intervenţiei acestuia pe lângă membrii Comisiei de muncă din cadrul Penitenciarului Colibaşi, în scopul obţinerii pentru suspect a dreptului la muncă în penitenciar, respectiv în scopul introducerii unui telefon mobil în penitenciar, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu", se arată în comunicat.

Sumele de bani urmau să-i fie remise agentului prin intermediul Izaurei Anghel. Ulterior, Bercea Mondial a luat legătura telefonic cu fiica sa şi i-a cerut să-l contacteze pe agent şi să se întâlnească cu acesta.

"La întâlnirea respectivă, suspecta Anghel Izaura i-a remis agentului un telefon mobil şi un încărcător, pentru a-l introduce nelegal în penitenciar şi a-l da mai departe suspectului Anghel Sandu, promiţându-i totodată agentului că-i va remite ulterior, după ce telefonul va ajunge la tatăl său, suma de 300 de euro", se mai precizează în comunicatul parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt. El îşi execută pedeapsa în Penitenciarul Colibaşi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ