Watergate-ul regimului Băsescu

| 01 oct, 2014

La câteva luni de la arestarea fratelui președintelui pentru implicarea într-un dosar de trafic de influență, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, susține, prin avocatul său, că deține probe care atestă rolul pe care l-a avut președintele României în cazul său.

Întregul scandal public, care îl implică și pe șeful statului, a izbucnit în momentul în care fratele președintelui, Mircea Băsescu, a fost arestat de procurori ca urmare a implicării acestuia într-un dosar de trafic de influență. Conform procurorilor, Mircea Băsescu a primit în anii 2011 și 2012 sume de bani în valoare de 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, prin intermediul lui Marian Căpățână, pentru a interveni pe lângă judecători ca aceștia să permită eliberarea lui Sandu Anghel, care era acuzat de tenativă de omor.

Citeşte şi: Dosarul Bercea-Băsescu. Marian Căpăţână: Plătesc ca FRAIERUL oalele sparte de Mircea Băsescu

În ciuda evidențelor care sugerau implicarea mai mult sau mai puțin directă a președintelui Traian Băsescu în dosarul de trafic de influență, șeful statului a negat în permanență orice legătură cu Sandu Anghel.  "Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Vă asigur, așa cum am mai spus, că nu există niciun polițist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenție de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar", declara liderul de la Cotroceni în luna iunie.

Încercând să se delimiteze cât mai mult de întregul scandal provocat de arestarea fratelui său, Traian Băsescu a declarat în repetate rânduri că nu a fost informat despre activitatea infracțională a lui Bercea Mondial. Cu toate acestea, directorul SRI a dezvăluit că Serviciul a trimis numeroase informări Președinției cu privire la activitățile ilegale desfășurate de clanul condus de Sandu Anghel. Ignorând legăturile dintre Bercea Mondial și Mircea Băsescu, șeful statului nu a adus niciodată lămuriri cu privire la întâlnirea pe care a avut-o cu interlopul la Festivalul romilor de la Costești din 2009, unde a dansat și s-a îmbrățișat cu familia lui Sandu Anghel, iar Maria Băsescu a primit o salbă țigănească de la Bercea Mondial.

Pe lângă declarațiile prin care nega orice implicare în dosarul fratelui său, care nu au reușit să convingă opinia publică, șeful statului a  încercat să mizeze pe trecerea timpului și pe intrarea pe agenda publică a unor alte subiecte. Cu toate acestea, recent, avocatul lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, susține că interlopul deține “informaţii care duc până la nivelul preşedintelui României”, declarând că există chiar și înregistrări cu Traian Băsescu. Sandu Anghel afirmă că a avut întâlniri personale cu șeful statului la Craiova. Totodată, interlopul susține că probele pe care le are dețin informații despre sumele de bani pe care familia Băsescu le-a primit de la el și despre operațiuni de contrabandă pe care le-a săvârșit împreună cu Mircea Băsescu.

Citeşte şi: Bercea Mondial: Sacii cu bani ajungeau la Traian Băsescu

În lumina ultimelor informații furnizate de Bercea Mondial, există din ce în ce mai multe date care să sugereze implicarea lui Traian Băsescu în dosarul de trafic de influență în care este implicat fratele său. Asocierea șefului statului cu clanurile infracționale va putea fi însă pe deplin elucidată de abia începând cu sfârșitul acestui an. Finalizarea mandatului de către Traian Băsescu va permite procurorilor să avanseze cu ancheta prin a face lumină într-un dosar ce se anunță a fi un veritabil Watergate românesc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ