Gabriel Oprea, bilanţ provizoriu: 5 localităţi din 4 judeţe, afectate de inundaţii

| 04 mai, 2014

Cinci localităţi din judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Dâmboviţa au fost afectate de precipitaţiile abundente, a anunţat duminică Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

'La nivel naţional avem cinci localităţi afectate de precipitaţiile abundente în patru judeţe - Mehedinţi, Gorj aflate sub cod portocaliu, Dolj şi Dâmboviţa aflate sub cod galben. Cele cinci localităţi sunt Motru în judetul Gorj, Podul Grosului, Prunişor şi Bălăciţa, toate din judeţul Mehedinţi şi Carpen în Dolj', a afirmat Gabriel Oprea într-o videoconferinţă cu prefecţii organizată duminică la sediul MAI.

De asemenea, Gabriel Oprea a anunţat că 65 de locuinţe sunt în prezent inundate.

'Înregistrăm la acest moment 65 de locuinţe inundate. Astfel, 10 în localitatea Prunişor, cinci în localitatea Podul Grosului, şi 50 în localitatea Bălăciţa, judeţul Mehedinţi. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sunt sub avertizare hidrologică de cod portocaliu localităţi din şase judeţe: Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş şi cod galben în localităţi din nouă judeţe: Mehedinţi, Olt, Gorj, Dolj, Caraş-Severin, Sibiu, Timiş, Hunedoara şi Vâlcea', a mai precizat Oprea.

Vicepremierul a mai spus că a fost emisă o avertizare hidrologică, până luni la ora 14,00, care vizează creşteri de debite şi niveluri ale apelor cu depăşirea cotelor de atenţie şi inundaţie.

În plus au fost emise pentru o perioadă mai scurtă de timp, actualizări privind precipitaţii extinse, până duminică la ora 15,00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui şi local în judeţul Neamţ.

Totodată, Administraţia Naţională Apele Române a transmis o atenţionare hidrologică de cod roşu pe râul Motru şi afluenţi ai acestuia, în intervalul orar 11,00 - 18,00.

'În aceste condiţii, vă cer stimaţi colegi o mobilizare generală de la prefecţi, structuri ale MAI, comandamente locale pentru situaţii de urgenţă. Nu suntem la primul val de inundaţii în această primăvară şi de aceea am încredere că fiecare ştiţi ce aveţi de făcut şi mai ales ce facem de acum încolo. Încă de aseară, prefecţii din judeţele avertizate de condiţiile meteo şi hidrologice au luat măsuri organizatorice de atenţionare a primarilor şi implicit a populaţiei', a mai spus Gabriel Oprea prefecţilor în cadrul videoconferinţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ