Statistica îl contrazice pe Traian Băsescu: nu femeile rrome fac cei mai mulţi copii

| 30 iul, 2014

Datele celui mai recent recensământ realizat de Institutul Naţional de Statistică arată că nu femeile rome fac cei mai mulţi copii din România. Traian Băsescu îndemna populaţia majoritară de sex feminin să facă copii.

"Nu rromii sunt campionii procrearii in Romania.Cei mai multi dintre ei fac doi copii. Nu cincisprezece, nu zece, ci doi. Asa zice Recensamantul", scrie analistul Dan Popa.

Conform datelor INS, citate de Dan Popa, reiese că la capitolul - ponderea femeilor care au născut 10 copii în totalul mamelor - romii se clasează pe trei, după ceangăi şi ucraineni.

Citeşte şi:  CNCD: Declaraţia lui Băsescu despre natalitate nu este discriminare

Ce spunea Traian Băsescu în urmă cu un an

"Nu aş vrea să vă întreb câte dintre dumneavoastră aveţi copii. Dar mă uit cât am muncit cu fetele mele, măritate-nemăritate, «Faceţi, fetelor, un copil, că până la urmă este un act patriotic». Mă rog, cu asta mică am reuşit până la urmă, cu cea mare nu reuşesc (...) Cred că natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume. Scuzaţi-mă că o spun atât de direct", a declarat Băsescu, la o întâlnire cu femeile de succes organizată de revista Business Woman.

El a arătat că în actualul ritm de scădere demografică, România va ajunge să aibă numai 15 milioane de locuitori în 2030, adică "o pierdere uriaşă". El a spus că aceasta va aduce şi "o schimbare consistentă a structurii populaţiei pentru că avem minoritatea roma, care este extrem de productivă".

"Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (...) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie", a afirmat Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ