RTV.net: Oficiali FRF: Steaua va fi exclusă din cupele europene. Aici, în România, o mai bâjbâim noi

| 05 iun, 2013

Adalbert Kassai, secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, a estimat că Steaua Bucureşti ar putea fi exclusă din cupele europene pentru o perioadă de unu până la 5 ani, se arată într-un material realizat cu camera ascunsă de către România TV.


Adalbert Kassai crede că ultima condamnare a lui Gigi Becali va duce la excluderea Stelei de către UEFA, pentru o perioadă de până la 5 ani, deoarece Becali a fost condamnat pentru acte de corupţie. "Ăia or să zică "De ce nu s-au dat banii oficial, prin bancă?' Au găsit valiza...", a explicat Kassai modul în care oficialii UEFA ar putea aborda problema Stelei, citat de RTV.net.

"Steaua este, în momentul de faţă, la mâna celor de la UEFA şi de la Liga Profesionistă de Fotbal. Pe plan european, excludere. Aici, în România, o mai bâjbâim noi", a spus şi Viorel Duru, şeful direcţiei "Licenţe şi Afilieri" a FRF.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că FC Steaua nu riscă vreo sancţiune pe plan intern în cazul în care finanţatorului clubului, Gigi Becali, va fi condamnat pentru corupţie, în dosarul "Valiza"

"Din punct de vedere al regulamentelor sportive româneşti, Steaua nu păţeşte nimic. Ca să fie foarte clar. Din punct de vedere al regulamentelor sportive, FRF, FIFA, UEFA, pentru noi e caz încheiat. A fost judecat o dată. După vechiul regulament cazul a rămas la comisiile Ligii să se decidă după ce se termină dosarul penal. Iar în regulamentul vechi, care trebuie să se aplice, scrie că au trecut cei cinci ani. Cum s-o vezi pe Steaua în Liga a II-a? Păi Becali nici nu era în acte. A, că făcea el pe nebunul pe la televizor, asta e altceva. Din punct de vedere regulamentar Steaua are acoperire, sigur că da", a declarat Dragomir, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă Steaua ar putea fi suspendată de UEFA din cupele europene, şeful LPF a răspuns: "Nu ştiu ce verdict va da UEFA în acest caz. Nu am cunoştinţă cum judecă UEFA".

Dragomir nu vede nicio asemănare întra cazul clubului turc Fenerbahce Istanbul, exclus din Liga Campionilor, după ce oficialii grupării au fost găsiţi vinovaţi de corupţie, şi cel al Stelei.

Referindu-se tot la dosarul "Valiza", Dumitru Dragomir a reafirmat faptul că îl consideră nevinovat pe selecţionerul Victor Piţurcă: "Ar fi ultima să fie condamnat Piţurcă. Eu sunt mie la sută sigur că Piţurcă nu e vinovat."

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ