RTV.NET: Victima accidentului din Muntenegru: Nu ştiu cum am ajuns din autobuz, în copac

| 27 iun, 2013

Una dintre turistele care se aflau în autocarul care s-a prăbuşit în prăpastie, în Muntenegru, a făcut, în exclusivitate, declaraţii la România.TV. Vizibil afectată din cauza traumatismelor pe care le-a suferit, femeia a povestit despre ultimele clipe petrecute înainte ca autocarul să cadă peste pod.

Niţu Gheorghiţa din Piteşti este una dintre supravieţuitoarele accidentului din Muntenegru. Femeia a povestit cum a văzut autocarul prăbuşindu-se în prăpastie şi apoi ce a urmat când s-a trezit într-un copac. De asemenea, solidaritatea şi omenia de care au dat dovadă autorităţile din Muntenegru au emoţionat-o profund, scrie rtv.net.

Femeia a fost adusă în România luni după-amiază, iar de atunci se bucură de cele mai bune tratamente din partea medicilor din ţara noastră. Aceasta spune că nu a suferit răni grave în urma accidentului şi că se consideră o norocoasă.

"Nu am fracturi interne sau externe, doar traumatisme ale spatelui. Sunt unul dintre norocoşi. Am fost foarte bine trataţi atât în spitalul din Muntenegru, cât şi aici, în Bucureşti", a declarat Niţu Gheorghiţa.

Femeia a povestit că îşi aduce aminte momentul în care autocarul a derapat, s-a izbit de un parapet, după care s-a prăbuşit în prăpastie. Câteva clipe mai târziu, s-a trezit atârnând într-un copac, iar în jurul ei zăceau ceilalţi pasageri din autocar. 

"De la izbitură şi până când am ajuns cocoţată într-un pom, nu mai ştiu nimic, mi s-a rupt filmul. Ăsta mi-a fost norocul. Nu ştiu cum am ajuns din autobuz, în copac. Am văzut când s-a izbit autocarul de parapet, am realizat că o să ne prăbuşim, am simţit o izbitură puternică în spate, iar de aici se rupe filmul până când m-am trezit în pom", a povestit femeia.

"Când mi-am revenit şi m-am uitat în sus am văzut podul şi lumea curioasă care se uita de sus la noi. Noi, cei de jos, am început să strigăm "ajutor, ajutor" pe toate limbile. La un moment dat ne-am trezit cu oameni care veniseră să ne ajute. Cineva avea o drujbă şi tăia crengile că să facă loc celor care voiau să vină să ne ajute. Imediat s-a făcut un lanţ de oameni, nu ştiu de unde au apărut aceştia. Şi salvările au ajuns rapid. M-a uimit solidaritatea şi omenia lor. Din tot sufletul, le transmis toate mulţumirile mele", a mai spus Niţu Gheorghiţa.

Femeia a declarat cu lacrimi în ochi că a fost umită de cât de bine s-au mobilizat autorităţile din Muntenegru şi cât de bine îngrijiţi au fost de către medici. "M-a impresionant solidaritatea umană. Cum s-au mobilizat oamenii, asta m-a surprins. Medicii şi asistentele medicale au fost foarte serviabili şi buni profesionisti. Nu ştiu cum să le mulţumesc vreodată", a conchis aceasta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ