Rusia avertizează: Armata Ucrainei se pregăteşte de RĂZBOI cu România! Cum reacționează MAE

| 23 sep, 16:31

Rusia susţine că armata Ucrainei s-ar pregăti de un război cu România. Agenţia rusă de presă TASS a informat că Armata Ucrainei va înfiinţa o unitate militară care va avea misiunea să riposteze faţă de un eventual atac din partea României.

Informaţia care a fost difuzată de agenţia de presă rusă TASS citează o publicaţie locală din Ucraina, informează Agerpres.

Pe de altă parte, MAE român a cerut explicaţii oficiale despre aceste informaţii de presă scandaloase, pe care partea ucraineană le-a negat categoric.

Ministerul de Externe al României a anunţat, miercuri, că "a solicitat Ambasadei României la Kiev şi Consulatului General al României la Cernăuţi să verifice autenticitatea informaţiilor vehiculate în spaţiul mediatic".

Citește și:  Brigadă "pentru apărarea Bucovinei de România", înfiinţată în Ucraina

Potrivit comunicatului MAE, instrucţiunile au fost transmise de la Bucureşti către cele două reprezentanţe diplomatice din Ucraina la data de 21 septembrie. Ulterior, la data de 22 septembrie 2015, "reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Externe au avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti".

La întâlnirea de marţi "a fost transmisă dorinţa părţii române de a obţine, în cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineană informaţii complete şi verificate privind veridicitatea celor circulate în mass-media pe această temă. S-a exprimat speranţa fermă că statul ucrainean nu a întreprins o astfel de măsură, în condiţiile în care, prin atitudinea şi acţiunile sale România susţine necondiţionat independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, oficialii ucraineni exprimând în mod repetat aprecierea statului vecin pentru poziţiile constante şi ferme ale României", subliniază comunicatul MAE.

Ştirea lansată de agenţia rusă TASS susţine că informaţiile privind noua brigadă a armatei ucrainene provin de la comandantul brigăzii, colonelul Vasyl Zubanych, precum şi de la șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ Zapad (Vest), colonelul Viktor Kevljuk.

"Ministrul Apărării al Ucrainei a luat decizia de forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia. Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfășura acțiuni de reconstrucție și reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntari", ar fi declarat Kevljuk în oraşul Ivano-Frankivsk.

Potrivit acestuia, "obiectivul principal al brigăzii este apărarea în fața unor ipotetice pretenții teritoriale asupra Bucovinei din partea României". Totuşi, mai există un teritoriu unde ar putea fi nevoie de combatanți care "să știe să lupte foarte bine în munți — Crimeea". Conform planificării, procesul de constituire a noii brigăzi ucrainene se va finaliza până la 30 octombrie

Tag-uri: MAE, Rusia, Ucraina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ