Românii vor putea călători în scop turistic în Indonezia fără viza de scurtă ședere

| 25 sep, 10:14

Indonezia a decis ca, începând cu luna octombrie 2015, cetățenii români să nu mai aibă nevoie de viză de scurtă ședere pentru a călători în scop turistic în Indonezia.

Anunțul a fost făcut joi de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Indonezia, Retno L.P. Marsudi, în cadrul unei întrevederi cu omologul român, Bogdan Aurescu, la New York, în marja Adunării Generale a ONU.

Cei doi miniștri au semnat și Acordul pentru scutire de vize pentru posesorii de pașapoarte diplomatice și de serviciu.

Totodată, demnitarii au abordat teme privind cooperarea bilaterală, având ca principal obiectiv dinamizarea contactelor politice și a cooperării economice dintre cele două state.

"De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu și omologul indonezian au discutat despre colaborarea în cadrul organizațiilor internaționale și au avut un schimb de opinii pe subiecte de interes de pe agenda regională și internațională", precizează sursa citată.

În același context, șeful diplomației române a salutat aniversarea a 70 de ani de la declararea independenței Republicii Indonezia, împlinirea a 65 de ani de la recunoașterea independenței Indoneziei de către România și a 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale la nivel de ambasadă.

"Bogdan Aurescu a subliniat importanța pe care România o acordă extinderii dialogului la nivelul ministerelor de Externe, precum și relațiilor la nivel regional dintre Uniunea Europeană și Asociația Statelor din sud-estul Asiei (ASEAN)", se arată în comunicat.

Miniștrii au evidențiat și necesitatea consolidării relațiilor economice, pentru a menține ritmul de creștere a schimburilor economice și pentru a încuraja investițiile indoneziene în România, dar și pe cele românești în Republica Indonezia, care este o poartă către viitoarea Comunitate Economică ASEAN.

"În acest sens, Bogdan Aurescu a propus reluarea activității Comisiei mixte de cooperare economică, respectiv crearea unui Forum de Afaceri România-Indonezia, cu sprijinul Camerelor naționale de Comerț ale celor două țări", potrivit aceluiași comunicat.

MAE precizează că, în cursul discuțiilor, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat inițiativa României, susținută de Spania, privind crearea unei Curți Internaționale împotriva Terorismului, inițiativă primită cu interes de omologul indonezian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ