Klaus Iohannis a semnat decretul pentru noul ambasador al României în Argentina și Paraguay

| 18 sep, 17:45

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind acreditarea ca ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Argentina și în Republica Paraguay a Lilianei Carmen Podgorean, informează Administrația Prezidențială.

Pe 30 aprilie, președintele Iohannis a aprobat propunerile de numire mai multor persoane, printre care și Liliana Carmen Podgorean, ca ambasadori. Ulterior, aceștia au fost audiați în Parlament, unde au primit aviz pozitiv.

Pe 12 iunie, șeful statului a semnat decretul de acreditare a Lilianei Carmen Podgorean în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Argentina.

Carmen Podgorean a fost director general în cadrul MAE cu gradul diplomatic de ministru plenipotențiar.

Înainte de a intra în MAE în martie 1990, Carmen Podgorean a fost, în perioada septembrie 1978 — februarie 1990, muzeograf la Muzeul de istorie a mișcării democratice și revoluționare din România. În MAE a fost referent, apoi atașat de presă la Ambasada României din Belgia. Între 1 octombrie 2001 și 29 decembrie 2001 a fost însărcinat cu afaceri la Ambasada României din Marea Britanie, iar între 2006 și 2008 a fost ministru consilier la Direcția OSCE. Podgorean a fost între 2008 și 2012 prim-colaborator al Ambasadei din Londra, iar din mai 2013 coordonator național al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ