MAE: Ministrul de externe ungar continuă seria de atacuri inacceptabile la adresa oficialilor români

| 20 sep, 12:34

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că nu dorește să comenteze noile declarații "provocatoare" ale ministrului de Externe ungar, care continuă "seria de atacuri inacceptabile la adresa oficialilor români".

"Pozițiile Ministerului Afacerilor Externe pe tema în cauză sunt clare și cunoscute și sunt convergente și cu alte poziții exprimate la nivel european și internațional. Acestea vor fi reiterate din nou oficialilor ungari de ambasadorul român la Budapesta, care a fost invitat la Ministerul ungar al Afacerilor Externe", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Ministerul ungar al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul român la Budapesta, în urma declaraţiilor făcute sâmbătă de Bogdan Aurescu, iar Peter Szijjarto a declarat că s-ar „aştepta la mai multă modestie din partea unui ministru de Externe al cărui premier se confruntă cu un proces“.

Citeşte şi:  Bogdan Aurescu: Ridicarea de garduri care să delimiteze Europa este un gest autist și inacceptabil

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat, după consultările cu omologul său olandez Bert Koenders, că trebuie găsite soluții durabile pentru problema migrației. Aurescu a subliniat că ridicarea de garduri care să separe Europa este "un gest mai degrabă autist și inacceptabil".

Tag-uri: Bogdan Aurescu, MAE
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ