RUSIA lansează o navă spaţială Soyuz spre Staţia Spaţială Internaţională. Are trei astronauţi la bord

| 02 sep, 09:04

O navă spaţială rusă Soyuz având la bord primul astronaut danez din istoria zborurilor cosmice şi doi cosmonauţi din Rusia şi Kazahstan a decolat miercuri de la cosmodromul Baikonur, din Kazahstan cu destinaţia Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează AFP.

Nava Soyuz TMA-18M a decolat de la Baikonur la ora 04:37 GMT, transportând pe danezul Andreas Mogensen, rusul Serghei Volkov şi kazahul Aidin Aimbetov.

"Racheta a fost lansată. Totul este în ordine la bord ", a declarat agenţia spaţială rusă Roscosmos, citată de AFP.

În urmă cu mai bine de o lună, guvernul rus şi-a dat acordul pentru prelungirea până în 2024 a perioadei de exploatare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), potrivit unui anunţ făcut de directorului Agenţiei spaţiale din Rusia (Roscosmos), Igor Komarov.

Executivul de la Moscova a 'aprobat propunerea comună', a afirmat Komarov, referindu-se la acordul convenit între Agenţia Spaţială Europeană (ESA), SUA şi Rusia vizând prelungirea funcţionării ISS cu patru ani după data limită prevăzută anterior, de 2020.

Această hotărâre a fost luată în contextul în care Rusia, ca şi China - care nu participă la ISS - plănuiesc să-şi construiască, în viitor, staţii orbitale proprii.

Staţia Spaţială Internaţională - un proiect de peste 100 de miliarde de dolari - se deplasează cu 27.000 de kilometri pe oră la o distanţă de aproximativ 385 kilometri de Terra.

Lansată în 1998, ISS este rodul cooperării dintre SUA, Rusia, Canada, Japonia şi ţările din Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Formată din 11 module şi uriaşe panouri solare, ISS găzduieşte permanent, din anul 2000, echipaje umane la bordul său. Până acum a fost vizitată de astronauţi din 15 ţări, potrivit NASA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 sep, 11:00
LENIN SI STALIN
ALO AZMERICA MA AUZI..
DA,TE AUD,DAR NU TE ASCULT.AHA,CE BANC IDIOT.MAMA RUSIE TRIMITE SPRE
TATAL CERESC MECANISME INOFENSIVE SI AZMERICANII II DA TUNUL,TANCUL.
RACHETA,DRONA,IZMANA,POLITISTI SA OMOARE OAMENI.EMIGRATIA IN MASA DE
ACUM ESTE DIN CAUZA LOR;VOR PETROL SI BOGATII DIN FURAT.GATA COPII DESE
RTULUI.HAI,URA UNIUNEA SOVIETICA,PRIMA TARA DIN LUME ATACATA DE NAZISTI,HITLERISTI SI AZMERICANI.VEZI SCUTURILE DI ROMANIA.RUSINE SUA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ