Rusia: Nu este nevoie deocamdată de o investigaţie în privinţa otrăvirii lui Aleksei Navalnîi

| 25 aug, 17:02

Rusia consideră că nu este necesară deocamdată o investigaţie a circumstanţelor în care Aleksei Navalnîi a fost otrăvit, potrivit declaraţiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care completează spunând că medicii germani s-au priprit cu concluziile.

"Analiza medicilor noştri şi cea a medicilor germani concordă în totalitate. Însă concluziile lor diferă. Nu înţelegem această precipitare a colegilor germani. Dacă este identificată substanţa şi dacă se stabileşte că este vorba de otrăvire, atunci, bineînţeles, va exista un motiv de investigaţie", a declarat, marţim Dmitri Peskov, potrivit Digi24.ro.

În acelaşi timp, un înalt oficial din Rusia a declarat marţi că Germania nu pare să aibă suficiente dovezi pentru a susţine că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit.

Citeşte şi Aleksei Navalnîi a fost "destul de probabil" otrăvit, anunţă guvernul german

Luni, cancelarul german Angela Merkel a solicitat Rusiei să ancheteze suspiciunea că opozantul rus a fost otrăvit şi solicita ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.

Directorul Biroului de Medicină Legală din Moscova, Serghei Şigheev, a afirmat că este "prematur" să se ajungă la o astfel de concluzie fără identificarea unei otrăvi anume.

"Activitatea colinesterazei variază semnificativ de la o persoană la alta, în special din cauza anumitor boli cronice. În prezent putem vorbi doar de faptul că s-a descoperit la pacient o scădere a activităţii colinesterazei. Pe asta se bazează concluzia privind otrăvirea cu un inhibitor de colinesterază. Concluzia este prematură", a declarat Şigheev pentru agenţia oficială de presă rusă TASS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ