Să decojim sau NU coaja fructelor şi legumelor? Iată ce ne recomandă specialiştii

| 20 feb, 2014

Mulți dintre noi încă decojim fructele și legumele, fără să ne gândim prea mult, însă pierdem mult din aportul lor nutrițional făcând asta.

De exemplu, merele: coaja poate conține de până la nouă ori mai mulți antioxidanți decât pulpa. Cunoscuți sub denumirea de polifenoli, acești antioxidanți ajută în lupta cu bolile de inimă și cu unele tipuri de cancer. 

Cercetătorii americani consideră că acești antioxidanți pot, de asemenea, ajuta la diminuarea inflamației în cazul bolilor autoimune, precum colita. Analog, prepararea în coajă a unor rădăcinoase precum cartofii ajută la păstrarea unei mai mari cantități de vitamina C. Este vreun risc în a ingera coaja? 

Nu, este de părere Food Standards Agency, deși ne sfătuiește să spălăm toate fructele și legumele înainte de a le consuma, cu excepția celor ambalate, pe care este specificat că se pot consuma direct. Motivul: pământul de pe ele poate găzdui bacterii nocive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 feb, 2014
Mio
Folosirea fructelor cu coaja sau nu.
Buna ziua,
va rog sa imi explicati, daca, acum in aceste vremuri, cand merele sunt acoperite cu cear, putem sa le consumam cu tot cu coaja, dupa ce le-am spalat?

Multumesc.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ