5 greşeli pe care la faci când prepari PLĂCINTĂ CU MERE

| 12 mar, 2014

Plăcinta cu mere este un desert care se regăseşte în bucătăriile din întreaga lume. Acest desert recunoscut pentru simplitatea sa poate da groaznice bătăi de cap: ba rămân merele crude, ba se arde blatul, ba e prea dulce.

Unde greşeşti?

1. Foloseşti mere la întâmplare

Greşit! Pentru un gust desăvârşit trebuie să foloseşti mai multe soiuri de mere, şi nu unul singur.

2. Pui merele cu tot cu coajă

Greşit! La plăcintă, merele se folosesc întotdeauna fără coajă şi fără cotoare. Coaja nu face decât să-i strice textura, şi nu-i va da un plus de aromă, cum s-ar crede.

3. Scoţi plăcinta prea devreme din cuptor

Greşit! Crusta arămie nu înseamnă neapărat că umplutura s-a copt. Cum verifici dacă merele s-au înmuiat? Folosind lama unui cuţit, apasă uşor aluatul în dreptul merelor. Dacă este tare, deşi crusta s-a copt, acoperă plăcinta cu folie de aluminiu şi întoarce-o în cuptor. Astfel, merele vor continua să se coacă, iar crusta nu se va arde.

4. Foloseşti prea mult zahăr

Greşit! Când faci plăcintă cu mere, trebuie să te asiguri că există un echilibru între dulce şi acrişor. Înainte de a te apuca de gătit, gustă-le. Evită, pe cât posibil, să faci un desert exagerat de dulce.

5. Nu foloseşti niciun fel de topping

Greşit! Deşi majoritatea plăcintelor sunt acoperite numai cu blat (întins sau sfărâmicios, după preferinţă), un topping de mac sau nuci asigură o textură crocantă şi înnobilează aroma.

Pe final, un truc: reîncălzită în cuptor la 180 de grade Celsius timp de câteva minute, plăcinta îşi va recăpăta aroma şi consistenţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 mar, 2014
DANIELA
sa mori tu Luiza,ca nu stia nimeni toate astea.....nu cred ca cineva face placinta cu mere intregi,cu coaja si cotor....poate doar tu ,si nu stiai de ce invitatii tai isi dau coate cand aduci placinta la masa.....De fapt,draga Luiza,toate articolele tale sunt sub orice critica,scri doar sa umpli pagina ziarului.....cred ca ai pile la trust ca nu-mi explic de ce te tin sefii tai acolo.
13 mar, 2014
TINA
AI MARE DREPTATE DANIELA,ADICA NOI SUNTEM DE NIK,PUNEM SI COTOARE LA PLACINTA,NOROC CU EA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ