Să nu ne mai fie rușine de rușinea lui! Ilie Sârbu îi pune diagnosticul corect lui Traian Basescu

| 04 dec, 2013

După ce a încălcat rând pe rând toate convențiile și uzanțele, Traian Băsescu nu mai poate să se mire când, din ce în ce mai des, în jurul său se renunță la buna creștere care-ți dictează să nu-i spui omului verde în față cele mai mari defecte ale lui, să-ți fie, cum ar veni, ”rușine de rușinea lui”. Lumea se uită și vede aparițiile televizate ale unui om poticnit și bâlbâit la televizor, care sughite în discurs și pare ca e și beat.

"E iresponsabil, se apropie de demenţă şi lucru ăsta nu e bun. Nu avem nevoie de asta. Avem nevoie de linişte, suntem în perioada sărbătorilor, acum ne confruntăm pe buget, că nu vrea Băsescu buget, acordul cu FMI, că nu vrea Băsecu acord cu FMI. Mâine ce nu mai vrea? Nu mai vrea să trăim, şi atunci noi suntem de acord?", a declarat senatorul social-democrat Ilie Sârbu despre preşedintele ieşit "iarăşi la ora cucului" la televizor.

Iritați la maxim deja de evoluțiile imprevizibile ale ”aliatului” Crin Antonescu, social-democrații au răbufnit zilele acestea, prin vocea senatorului Ilie Sârbu care, excedat, a pus degetul pe rană și a declarat că președintele Traian Băsescu dă dovadă de iresponsabilitate și că pare a se apropia de demență. Iritarea aceasta nu a apărut din senin ci a fost provocată, am spune cu bună știință, chiar de cel vizat de aceste acuzații neobișnuite. Spunem asta pentru că în intervenția președintelui care a pretextat dezacordul cu nu-știu-ce-acciză cerută de FMI la litrul de combustibil, s-a regăsit iar apucătura urâtă a celui care în două mandate nu a reușit să înțeleagă că funcția de președinte este un lucru și cea de premier cu totul altul. Degeaba și-a răcit gura CCR la vremea respectivă, când a considerat îndreptățite acuzele la adresa președintelui prins cu mâna la guvernarea lui Emil Boc. Traian Băsescu știe una și bună: în interpretarea sa sintagma de ”șef al statului” îi acordă privilegiul de a fi șef peste toată lumea, șeful guvernului, chiar și de altă coloratură politică, șef al Parlamentului pe care-l tunde ca ciobanul, după bunul lui plac, chiar dacă și acesta îi este politic vorbind ostil.

Până la urmă izbucnirea senatorului Sârbu apare ca un răspuns justificat de toate excesele din ultima vreme ale celui care nu poate să înțeleagă că, în conjunctura politică actuală și conform Constituției, a mai rămas șef peste statul degeaba al consilierilor la Palatul Cotroceni.

După ce a încălcat rând pe rând toate convențiile și uzanțele, Traian Băsescu nu mai poate să se mire când, din ce în ce mai des, în jurul său se renunță la buna creștere care-ți dictează să nu-i spui omului verde în față cele mai mari defecte ale lui, să-ți fie, cum ar veni, ”rușine de rușinea lui”. Lumea se uită și vede aparițiile televizate ale unui om poticnit și bâlbâit la televizor, care sughite în discurs și pare ca e și beat. Să lămurim un detaliu: președintele nu are normă de apariții publice, nu are raport de dat națiunii în fiecare seară. În consecință, dacă este indispus sau chiar a băut un pahar în plus, la final de săptămână, președintele ar trebui să-și autoevalueze capacitățile și să nu iasă în public când nu este cazul.

Acestea țin de un elementar bun-simț și nimeni nu ar fi crezut vreodată că tocmai președintele republicii va trebui atenționat public pe aceste teme. Dar cine a îndrăznit vreodată să-l critice pe Băsescu, sau, din apropiații săi, să-l atenționeze cu privire la aparițiile sale în public, de la apropierea fizică nepermisă de lideri străini, la plimbările prin cârciumi, pozele la bustul gol de astă vară și, nu în ultimul rând, apucăturile de geambaș agresiv și disprețuitor la adresa unor jurnaliști și a membrilor minorității rome. Dacă tragem linie și facem bilanțul, după ultima sa ieșire în care a pus în joc însăși siguranța economică a milioane de români prin sabotarea bugetului pe 2014, rezultă că observațiile conform cărora președintele a pierdut direcția și nu mai este ancorat în realitate, vin chiar prea târziu. L-am pus în fruntea bucatelor, l-am tolerat când s-a întins la cașcaval și acum verificăm pe propria noastră piele o altă vorbă din bătrâni: cu ciobanul trebuie să fii cioban, altfel ți se urcă în cap.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 dec, 2013
DDDDD
Vorbiti prostii
Doamna draga, vorbiti prostii monumentale !!!

Sondajele publice arata clar: 60% dintre romani NU VOR TAXE MARITE.

Ne faceti nebuni pe noi, pe toti romanii ? Numai voi din politica si din media sunteti destepti, iar noi , cei 60% care NU VREM ACCIZA PE BENZINA suntem nebuni?

Nu pe Basescu il faceti nebun ci intreg poporul roman.

Iar eu cred ca dvs aveti un mare grad de nes**tire sa ne injurati ca la usa cortului in felul asta.
04 dec, 2013
cantautor
Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii
preluare presa din 2003

In a treia zi de Craciun, preotul Sarbu plecase la ucis iepuri, insotit de alti demnitari
In mai putin de 24 de ore dupa accidentul suferit la vanatoare, Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, a fost supus la doua interventii chirurgicale. Prima operatie s-a facut sambata in jurul orei 17. Diagnosticul cu care a fost internat demnitarul in Spitalul de Urgenta din Capitala a fost "plaga impuscata cu alice in regiunea inghinala stanga, cu contuzie musculara superficiala si distrugere tegumentara de 80 de centimetri patrati", adica aproximativ suprafata unei palme fara degete. Ieri dimineata, o echipa medicala complexa, condusa de seful clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul de Urgenta, prof. dr. Ioan Lascar, a efectuat o interventie de reconstructie pentru curatarea ranilor si scoaterea alicelor. Dr. Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al spitalului, a precizat ca, "atunci cand rana va fi vindecata, ministrului i se va pune o grefa de piele pentru refacerea regiunii distruse". In prezent, starea de sanatate a pacientului este buna, iar functiile vitale sunt in parametrii normali. Cu toate ca oficial se spune ca rana este in zona inghinala, surse din spital ne-au declarat ca, in urma acestui accident, ministrul a ramas fara un testicul si de aceea a fost nevoie si de o interventie de chirurgie plastica. Oricum, secretomania din Spitalul de Urgenta asupra acestui subiect este atat de mare incat, atunci cand ministrul a ajuns in spital, nu au fost anuntati nici macar chirurgii care erau de garda, in sala intrand o alta echipa operatorie, "atent" sellectionata. Sambata seara, singurul care a dat informatii despre starea sanatatii lui Ilie Sarbu a fost Ovidiu Branzan, ministrul Sanatatii, care l-a vizitat la spital imediat dupa prima operatie. Tot sambata seara, la spital au venit si sotia ministrului si fiica acestuia, Daciana Sarbu, secretar de stat in Ministerul Educatiei. Ilie Sarbu a fos
04 dec, 2013
cantautor
continuare
Vinovat de cele intamplate ar fi doar Sarbu, care nu si-a asigurat arma, aceasta cazandu-i din mana si descarcandu-se accidental. Ilie Sarbu este detinator legal de arma si are permis de vanatoare. Se stie ca ministrul Ilie Sarbu a fost preot. El mai are si acum harul duhovnicesc primit la hirotonisire. Ce cauta, oare, a treia zi de Craciun, mai exact in ziua praznicului Sfantului Arhidiacon Stefan, cu arma in mana prin padurile Dambovitei la ucis de iepuri? Sarbu s-a mai jucat o data cu calendarul cand a mutat cu cateva saptamani termenul de prohibitie la vanatoarea de ursi.
04 dec, 2013
esticretindecitetratez
:))
O căuta pe doamna mama ta, să o scoată din uz, să nu mai toarne cretineți portocalii ca tine :))
04 dec, 2013
cantautor
ptr "esti cretin.."
constat ca te consideri bine informat...
pe timpul ala erai corector la Gandul?
ce presa domnule...pe timpul lui Nastase..
nu mai gasesti in ziua de azi...
04 dec, 2013
DAN
Pacat de tine ca esti frumoasa! Poti mai mult decit sa-i pupi in fund pe acesti tovarasi!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ