Săftoiu, acuzat că ar concesiona familiei Voiculescu sediul TVR

| 29 iul, 2013

Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, îl acuză pe preşedintele instituţiei, Claudiu Săftoiu, că ar fi concesionat abuziv sediul televiziunii publice din cartierul Primăverii către trustul Intact, controlat de familia Voiculescu.

Într-o scrisoare deschisă adresată lui Claudiu Săftoiu, Lucia Hossu Longin îi cere acestuia explicaţii despre posibila concesionare a sediului TVR, din strada Moliere, fără acordul Consiliului de Administraţie.

"Camelia Voiculescu a vizitat sediul TVR din Moliere, însoţită de domnul Mihai Enea şi alte două persoane. Ea a mărturisit că acest teren şi studiourile, Arhiva, Garajul etc., îi sunt concesionate «din gard în gard». I s-a permis să vizioneze toate clădirile şi chiar a vrut să intre la TVR Cinema. Este de o gravitate fără seamăn acest proiect de concesionare, este un jaf la adresa Televiziunii Publice. Consiliul de Administraţie al TVR nu a fost informat cu privire la aceste tratative cu Trustul Intact", se menţionează în scrisoare adresată lui Claudiu Săftoiu. Lucia Hossu Longin îl roagă pe preşedintele TVR să stopeze orice încercare de înstrăinare a spaţiilor TVR.

"Am primit aceste informaţii de la nişte colegi responsabili care au mers după doamna Voiculescu şi celelalte două persoane care o însoţeau când a venit să vadă clădirea TVR", a declarat, la România TV, Lucia Hossu Longin, membru al Consiliului de Administraţie al TVR.

Totodată, ea susţine că şi în urmă cu o lună, un alt reprezentant al trustului Intact ar fi mers la studiourile TVR pentru a viziona locaţia.

"Nu, Camelia Voiculescu nu a venit niciodată să viziteze studiourile. Am verificat dacă vreo persoană cu acest nume ar fi vizitat TVR, mi s-a infirmat. Mai mult decât atât, TVR nu deţine în proprietate terenuri, cu excepţia sediului administrativ din curtea televiziunii. În rest, pentru a face o mutare patrimonială, este necesară hotărâre de guvern. Nicio direcţie din TVR nu a înaintat solicitări în acest sens", a declarat preşedintele şi directorului general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu.

TVR a funcţionat în sediul din strada Moliere în primii ani de la înfiinţare.  În prezent, aici funţionează un corp de administraţie, studiouri, depozite şi garaje.

Terenul pe care se află acest sediu are 12.100 de metri pătraţi şi este situat în cartierul Primăverii, o zonă de lux a Capitale, fiind estimat la câteva zeci de milioane de euro.

Nu este prima oară când conducerea TVR vrea să înstrăineze sediile şi terenurile televiziunii publice. Anul trecut, grupul de lucru al SRTV, care căuta soluţii pentru redresarea instituţiei, a venit cu o propunere cu iz de afacere imobiliară. Concret, s-a propus vânzarea efectivă a clădirilor şi terenurilor Televiziunii Române din Calea Dorobanţilor şi de pe strada Moliere, iar din banii obţinuţi să se construiască un nou sediu în Pipera.

"Propunerea cea mai logică este ca SRTV să primească finanţarea unui proiect de construire a unui nou telecentru în spaţiul din Pipera, urmând ca spaţiile şi clădirile din Calea Dorobanţi şi din Moliere să fie eliberate după mutarea în noul telecentru. Un astfel de proiect ar putea fi finanţat cu uşurinţă dacă SRTV ar primi în proprietate terenul şi clădirile pe care acum le are în administrare, pentru a putea fi folosite la garantarea unui împrumut umbrelă. Sau, ca variantă, Ministerul Finanţelor ar putea vinde aceste proprietăţi pentru a finanţa proiectul din Pipera, urmând ca până la finalizare SRTV să stea cu chirie în spaţiile actuale", se menţiona în Hotărârea Consiliului de Administraţie 106, din august 2012.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ