Salariile angajaţilor Hidrolectrica vor fi reduse

| 20 dec, 2013

Hidroelectrica a încheiat vineri, 20 decembrie, un "acord istoric" cu sindicatele prin care compania câştigă 23 de milioane de euro ca urmare a reducerii salariului mediu pe angajat şi a unor bonusuri, a declarat vineri Remus Borza, şeful echipei de negociere cu sindicatele.

Salariul mediu este în prezent de 4.600 de lei brut, în scădere de la 5.200 de lei la momentul intrării companiei în insolovenţă, în luna iunie a anului trecut, a menţionat Borza, fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidrolectrica.

La intrarea în insolvenţă compania avea 5.239 angajaţi, iar în prezent numărul acestora este de 4.200.

Borza a precizat că procesul de reducere a numărului de angajaţi va continua şi anul viitor pentru ca Hidroelctrica să se încadreze în costurile stabilite.

Salariaţii disponibilizaţi vor primi cel mul 24 de salarii compensatorii.

Hidroelectrica va înregistra în acest an un profit de peste 900 milioane lei, echivalentul întregului câştig realizat în ultimii 11 ani.

Capitalul social al companiei este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ