Ce s-a întâmplat cu salariile românilor la începutul acestui an

| 07 mar, 2014

Salariile au crescut în ianuarie cu 5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Salariul mediu este astfel de 1625 de lei, în scădere totuşi faţă de luna decembrie, atunci când angajaţii au primit şi prime de sărbători.

Salariul mediu net a fost de 1.625, în ianuarie. Mai mic cu 7,7% faţă de decembrie 2013. În bani, asta înseamnă o pierdere semnificativă de 135 de lei. O explicaţie ar fi că în luna decembrie, salariaţii au primit prime şi bonusuri de la angajatori. Faţă de aceeaşi lună din 2013, salariul a crescut cu 5%. Adicã 77 de lei.

Cele mai mari salarii s-au înregistrat în extracţia petrolului şi a gazelor naturale: peste 4.100 de lei. La polul opus angajaţii din hoteluri şi restaurante au avut cele mai mici lefuri, de 972 lei.

Cele mai mari scăderi de salarii, între 21 şi 25% s-au înregistrat la anagajţii care lucrează la fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice, dar şi la fabricarea produselor farmaceutice. Scăderi s-au înregistrat şi în domeniul tranzacţiilor imobiliare.

Şi în sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale ale câştigului salarial faţă de luna decembrie. De exemplu, în sănătate şi asistenţă socială a scăzut cu 1,2%, în administraţia publică cu -1,1%, iar în învăţământ cu -0,6%.

 

Tag-uri: salarii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ