Ce salarii au angajaţii ROMATSA, instituţia vinovată de eşecul operaţiunii de salvare din Apuseni

| 22 ian, 2014

Regia Autonome„Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA" este una dintre instituţiile care oferă printre cele mai mari salarii din România, informează ECONOMICA.net.

Potrivit datelor din bugetul pe 2013 al ROMATSA, cheltuielile de personal ale regiei au fost, anul trecut, de aproape 489 de milioane de lei, dintre care cheltuielile cu salariile au reprezentat 329 de milioane. Insituţia a avut, în 2013, un număr mediu de 1.522 de persoane, ceea ce înseamnă că fiecare angajat a primit, în medie 18.000 de lei pe lună, în 2013, adică 4.000 de euro. Nu am luat în calcul sumele aferente contractelor de mandat.

Salariile de la ROMATSA au intrat în atenţie presei în mai multe rânduri, iar justificarea salariilor mari constă în răspunderea pe care o au angajaţii, după cum au spus oficialii. Mulţi dintre salariaţii ROMATSA sunt controlori de zbor, iar aceştia se ocupă cu monitorizarea traseului tuturor aeronavelor care trec prin spatial aerian românesc.

În plus, salariile nu sunt plătite din bani de la buget, ci din taxele pentru coridoarele de zbor, plătite de companiile aeriene.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ