Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a demisionat

| 22 ian, 2014

Directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, a demisionat, au declarat pentru Mediafax surse din companie. Renunţarea la funcţie vine după ce premierul Victor Ponta a anunţat că va cere Consiliului de Administraţie înlocuirea sa pentru deficienţe în cazul accidentului aviatic din munţii Apuseni.

Directorul general al  ROMATSA, Aleodor Frâncu, a declarat miercuri, pentru agenţia de presă Mediafax, că şi-a înaintat demisia Consiliului de Administraţie, "pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei", dar că nu are nimic să-şi reproşeze.

"Demisia este un act unilateral. În atmosfera creată, nu mai puteam să-mi exercit funcţia de manager. ROMATSA are nevoie de stabilitate", a spus Aleodor Frâncu.

Citeşte şi: ACCIDENTUL aviatic din Apuseni: Filmul evenimentelor de la decolarea avionului până la finalizarea operaţiunii

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze, Frâncu a răspuns: "Nu am nimic să-mi reproşez. Am demisionat numai pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei".

Premierul Ponta, în cazul accidentului aviatic: lucrurile au functionat inacceptabil de încet

Ponta a declarat miercuri dimineaţă că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS.

Premierul a arătat că, la nivelul Ministerului de Interne, ROMATSA şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără asumarea autorităţii şi a responsabilităţii, iar intervenţia de luni a fost un eşec.

Conform raportului, ROMATSA nu a manifestat un rol activ în cazul accidentului aviatic din Cluj, nu a luat măsurile necesare pentru stabilirea zonei de căutare a aeronavei, nu a declanşat operaţiuni de căutare şi nu a cerut sprijinul Centrului de Operaţii Aeriene din MApN.

Frâncu a ocupat mai multe funcţii de conducere la ROMATSA începând din 2006 şi a fost directorul general al companiei din mai 2012.

În cursul zilei de miercuri a renunţat la funcţie şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Burlui.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ