Un nou scandal la McDonald's: şefii le furau salariile angajaţilor

| 02 apr, 2014

McDonald's a ajuns in centrul unui nou scandal, dupa ce s-a descoperit ca unii dintre managerii sai "furau" salariile angajatilor prost platiti. Alti sefi isi obligau angajatii sa-si plateasca propriile servicii de curatenie si sa lucreze peste program, fara plata.

In prezent, McDonald's se confrunta cu o serie de procese si doi manageri ai lantului de restaurante confirma afirmatiile angajatilor; mai exact, ei recunosc deschis ca au "manipulat" salariile angajatilor, pentru a reduce semnificativ costurile, scrie Manager.ro.

"Cel mai rau lucru pe care l-am facut, la rugamintea superiorilor mei, a fost sa reduc timpul de lucru al unui angajat", a spus Kwanza Brooks, care a administrat timp de 12 ani restaurantele McDonald's din Carolina de Nord si Maryland. "Este cel mai greu. Ei si-au facut munca, au fost prezenti, meritau o marire de salariu".

Brooks si alt manager vorbesc despre tacticile de economisire ale McDonald's-ului, incluzand aici pauzele neplatite ale angajatilor si deducerile ilegale din statul lor de plata.

"Am fost martor la deduceri din salarii, fie ca vorbim de uniforme, o insigna, o masa, orice altceva", a spus Brooks.

"Se facea deducerea si apoi se "opera" din salariul angajatului".

Managerul Lakia Williams vorbeste despre cei afectati de masurile conducerii McDonald's. "Nu erau niste adolescenti", spune ea. "Aveau 30-40 de ani, erau parinti, cu mai multe locuri de munca si nu puteau sa pastreze un singur job full-time".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ